Spring is in the air!

Nieuw seizoen, nieuwe energie

Yes! De lente is weer begonnen en het eerste wat je merkt als de lente aanbreekt, is een gevoel van nieuwe energie. De zon begint krachtiger te schijnen, de dagen worden langer en de temperatuur begint te stijgen. Het is alsof de wereld ontwaakt uit haar winterslaap, klaar om te bruisen van leven en kleur. Maar wist je dat de lente nog veel meer te beiden heeft? Ook op het gebied van bedrijfscatering. Hoe dat zit? Wij vertellen je er graag meer over. 

Opkikkertje voor lichaam en geest

De toename van zonlicht heeft direct invloed op ons lichaam door de productie van vitamine D te stimuleren, wat essentieel is voor een gezond immuunsysteem en sterke botten. Een beetje tijd doorbrengen in de zon kan dus wonderen doen voor je algehele welzijn. Beter weer kan er al voor zorgen dat we ons een stuk beter gaan voelen. Maar wist je dat bedrijfscatering ook kan bijdragen aan een gezonde werkomgeving? Wil jij weten hoe dat zit? Lees dan onze vorige blog

Naast de fysieke voordelen heeft de lente ook een positieve invloed op onze stemming en mentale gezondheid. Het zien van de bloemen die in bloei staan, het horen van vogels die zingen en het ruiken van de frisse lucht kan een gevoel van vreugde en hoop opwekken na de soms wat deprimerende wintermaanden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan natuurlijke elementen zoals groen en zonlicht angst kan verminderen en stress kan verlichten, waardoor we ons gelukkiger en meer ontspannen voelen.

Geef jezelf een nieuwe kans

Het is ook het seizoen van nieuwe beginnen en kansen. Net zoals de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en zich voorbereidt op groei, zo voelen ook veel mensen de drang om hun leven een frisse start te geven. Of het nu gaat om het nastreven van nieuwe doelen, het starten van een nieuw project of het aanpakken van lang uitgestelde taken, de lente brengt een gevoel van mogelijkheden met zich mee dat ons inspireert om vooruit te kijken en actie te ondernemen. Misschien zijn die goede voornemens weer even weggezakt maar wij geven je een aantal tips hoe je deze toch kan volhouden!

De tulpen in staan weer in volle bloei

We herkennen de lente aan een aantal dingen, waarvan de tulpen hoog op de lijst staan. Velden vol tulpen geven altijd een indrukwekkend beeld. Het tulpenseizoen in Nederland begint meestal vanaf eind maart tot begin mei dus. Maar er zijn ook een hoop groentes die goed passen bij de lente. Bij Leo eten we namelijk het liefst volgens de seizoenen. Dit heeft ook vele voordelen. Zo is volgens de seizoenen eten bijvoorbeeld beter voor het milieu. Producten die van de andere kant van de wereld komen leggen namelijk een lange weg af naar Nederland en eisen daardoor veel meer CO2 op. Daarnaast is het dus ook goedkoper om volgens de seizoenen te eten. Je kan je natuurlijk voorstellen dat zo’n reis vanuit de andere kant van de wereld ook wat kost en daar betaal je dan uiteraard voor. Van de Nederlandse bodem eten is dus goed. Neem bijvoorbeeld radijsjes, doperwten en rabarber. Deze zijn nu op hun best! Leo deelt elk seizoen een nieuwe inspired kalender uit aan onze teamleden. Deze staat bordenvol nieuwe producten, tips, seizoen gerechten en nog veel meer. Zo geven we onze teamleden inspiratie voor het nieuwe seizoen en kunnen onze lunchgasten daarvan genieten op het buffet!

Ga er op uit

Naast het bewonderen van bloemen, zijn er tal van andere activiteiten die je kunt ondernemen om optimaal van de lente te genieten. Denk aan picknicken in het park, wandelen door bloeiende tuinen, fietsen door het platteland of gewoon genieten van een drankje op een zonnig terras. Het belangrijkste is om naar buiten te gaan, de frisse lucht in te ademen en te genieten van alles wat de lente te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld in je lunchpauze een rondje lopen. Om je pauze helemaal compleet te maken biedt Leo ook een to go lunch aan. Zo kan jij je favoriete salade of broodje gemakkelijk mee naar buiten nemen.

Kortom, de lente is een seizoen dat niet alleen onze omgeving verandert, maar ook een dieper effect heeft op ons lichaam en geest. Van de fysieke voordelen van zonlicht en vitamine D tot het enthousiasme voor nieuwe kansen en de bloeiende bloemen, de lente is een tijd van groei en van vreugde die ons laten uitkijken naar de toekomst.

Benieuwd wat Leo voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!
Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.