De bouwstenen om jouw goede voornemens dit jaar wel vol te houden!

Nieuw jaar, nieuwe kansen! We maken met z’n alle goede voornemens voor het nieuwe jaar: gezonder eten, geld sparen, meer sporten… Maar vaak doen we bij het maken van die goede voornemens al iets niet goed.. We stellen te grote of onrealistische doelen. Goede voornemens zijn niet zomaar doelen. Je moet echt iets willen veranderen en daar komt een hoop bij kijken. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je ze dan wel kan volhouden? Wij vertellen je er graag wat meer over.

Je zou het niet denken maar de volgende onderdelen zijn van groot belang bij jou goede voornemens:

  • Intrinsieke motivatie
  • Kracht van kleine gewoontes
  • Flexibiliteit in doelen
  • Doelgerichte reflectie
  • Positieve versterking
  • Geduld en doorzettingsvermogen
  • Flexibiliteit in doelen
  • Verantwoording afleggen
 
Intrinsieke motivatie: De sleutel tot langdurig succes

Motivatie is dé kracht achter het bereiken van je doelen, niet alleen tijdens piekmomenten zoals in januari, maar gedurende het hele jaar. Het is essentieel om te realiseren dat intrinsieke motivatie, de motivatie die vanuit jezelf komt, de meest belangrijke is. Wanneer je jezelf iets oplegt op basis van externe druk, kan het moeilijk zijn om vol te houden. Maar als je activiteiten onderneemt waar je zelf energie van krijgt, wordt het veel gemakkelijker. Voordat je jezelf een nieuw doel stelt, vraag jezelf af: waarom wil ik dit bereiken? Is het voor mijn eigen welzijn of omdat anderen het van me verwachten?

Kracht van kleine gewoontes: Stap voor stap naar verandering

Soms zijn het juist de kleine gewoontes die een grote impact hebben op ons leven. Wil je bijvoorbeeld elke dinsdagochtend gaan hardlopen? Leg op maandagavond je sportkleding klaar. Overweeg je te stoppen met snoepen? Plak herinneringsbriefjes op de koelkast of vraag je huisgenoot om de verleidelijke snacks te verbergen. Het zijn deze kleine, maar doelgerichte aanpassingen die verandering mogelijk maken. Het gaat niet om drastische veranderingen in één keer want dat is vaak moeilijk vol te houden.

Flexibiliteit in doelen: Het belang van een tweede optie

Hoewel het leven onvoorspelbaar is, kun je je er wel op voorbereiden. Stel dat je besluit gezonder te gaan eten, maar plotseling staan je beste vrienden voor de deur met een dinerreservering. Als je een plan B hebt bedacht, hoef je je geen zorgen te maken. Je weet hoe je dit soort situaties kunt aanpakken zonder af te wijken van je doelen. Bijvoorbeeld, de volgende dag kun je ervoor kiezen om met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Flexibiliteit in doelen en voorbereiding op onverwachte gebeurtenissen kunnen je helpen om vast te houden aan je doelen en toch van het leven te blijven genieten.

Doelgerichte reflectie: Houd je ambities levendig

Het is niet ongewoon dat onze goede voornemens in maart al vervagen, hoewel je ze vol enthousiasme in januari hebt vastgesteld. Een slimme manier om ze levend te houden, is door regelmatig aandacht te besteden aan je doelen. Stel bijvoorbeeld een herinnering in op je telefoon voor elke zondagavond. Neem de tijd om stil te staan bij je vooruitgang. Hoe ver ben je gekomen? Wat zijn de successen waar je trots op bent? Welke obstakels ben je tegengekomen? Door bewust te reflecteren op deze vragen, blijf je gefocust op wat werkelijk belangrijk is en houd je jouw doelen helder voor ogen.

Jezelf belonen op weg naar doelen

Behoud het plezier in het nastreven van je doelen door jezelf positief te belonen en niet te straffen. Geef jezelf bijvoorbeeld een compliment als je een dag lang niet hebt gesnoept. Op deze manier blijf je positief en vergroot je je motivatie om door te zetten. Het is ook waardevol om jezelf op andere manieren te belonen. Als je een week lang je doelen hebt behaald, gun jezelf dan iets leuks. Deze kleine beloningen dragen bij aan het vasthouden van je voornemens en maken het pad naar je doelen aangenamer.

Geduld en doorzettingsvermogen: the key tot succes

Het aanpassen van je routine is geen eenvoudige taak. Soms lukt het niet meteen en dat is helemaal oké. Het vergt aanzienlijk veel wilskracht en energie. Het is cruciaal om begripvol te zijn naar jezelf en niet gefrustreerd te raken. Geef niet op. Morgen is een nieuwe dag om het opnieuw te proberen. Met geduld en doorzettingsvermogen zul je merken dat het uiteindelijk vanzelf begint te lukken.

Flexibiliteit in doelen: Pas aan voor persoonlijk succes

Soms kom je er pas achter of iets werkt wanneer je het daadwerkelijk hebt geprobeerd. Als je merkt dat het moeilijk is om je doel te bereiken of als het je geen motivatie geeft, overweeg dan om je doel bij te stellen. Pas het aan zodat het beter bij jou past. Dit kan een volledig ander doel zijn of een kleine aanpassing. Het belangrijkste is dat het doel voor jou haalbaar en motiverend aanvoelt.

Verantwoording afleggen: De kracht van delen

Hoewel het voor iedereen anders is, kan het delen van je doel met je beste vriendin of familie een groot verschil maken. Het delen van je doel zorgt voor extra verantwoordelijkheid – het wordt moeilijker om op te geven als anderen op de hoogte zijn. Bovendien opent het de mogelijkheid om hulp te vragen en ondersteuning te krijgen van je naasten. Het kan een waardevolle stok achter de deur zijn op weg naar het bereiken van je doelen.

Leo biedt een hand voor je voornemens!

Je hebt ontdekt hoe je je voornemens tot een succes kunt maken, maar Leo staat klaar om je te ondersteunen. Elke dag serveren we een verse lunch boordevol vitamines en mineralen, perfect voor een gezonde maaltijd. We passen ons aan op jouw wensen en behoeften, zodat iedereen zijn of haar goede voornemens kan realiseren met Leo.

Benieuwd wat Leo voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!
Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.