Dé lifestylecateraar van Nederland!

Welzijn: meer dan alleen gezonde voeding!

Leo heeft totnutoe altijd bekend gestaan als vooral een gezonde cateraar. Niet zo gek als je je bedenkt dat voor ons het welzijn van onze gasten altijd op de eerste plaats gestaan heeft. In 2018 hebben we dan ook ons Code Groen programma gestart, om via de weg van gezonde voeding het welzijn van onze gasten op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Vandaar dat je in onze restaurants ziet dat de focus vooral op die gezonde voeding gericht was. Dáár zal in de toekomst zeker geen verandering in komen. Maar, gedurende het proces om het welzijn van onze gasten te verhogen, zijn we er steeds meer achter gekomen dat gezonde voeding weliswaar een hele belangrijke factor is, echter beslist niet de enige factor. We zijn daarom een zoektocht gestart naar antwoord op de vraag: wat bepaalt nu echt of iemand wel of niet goed in z’n vel zit. 

Welke factoren spelen nu eigenlijk allemaal een rol in het welzijn van mensen? Ontdek de energizers!

To energize you!

Klik op de symbolen om meer te ontdekken over de energizers

“Leo wil dé plek zijn waar je terecht kunt voor advies over lifestyle en waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden”

Het ideale lifestyle traject

Om als cateraar impact te kunnen maken op alle energizers heeft Leo een mooi partnership opgebouwd met Mind&Health. Een prachtig bedrijf met een gedreven team dat zich gespecialiseerd heeft om ‘de verbeterde versie van jezelf, je team of je organisatie tegen te komen’. Mind&Health legt zich toe op de eerder genoemde 10 energizers die verantwoordelijk zijn voor jouw welzijn. 50 professionals zijn dagelijks bezig met ‘mind’ en ‘health’ in samenhang met elkaar. En zo zetten ze mensen, teams en organisaties weer in hun kracht. Een enthousiast team dat samengesteld is ‘to energize you’. 

Dankzij de unieke samenwerking met Mind&Health is Leo in staat om zijn gasten en opdrachtgevers een ‘totaalpakket’ te bieden om het welzijns- en energieniveau op topniveau te houden en/of te brengen.

Meer informatie over het ideale lifestyle traject en hoe we dit toepassen binnen onze dienstverlening?

Passie

Een hobby doe je, een passie ben je. Bij passie zit er geen prestatiedrang of competitie op en je stelt jezelf geen deadlines. Wanneer je op zoek gaat naar je passie heeft dit direct effect op de andere 9 energizers en dus op alle gebieden in je leven. Passie ontstaat vanuit een innerlijke drijfveer en is iets dat je ontzettend graag doet. Je voelt je goed, je hart klopt sneller, je bent enthousiast en straalt. Toch weet het grootste deel van de mensen niet wat zijn/haar passie is. Juist omdat passie zo’n belangrijk onderdeel is van je leven, helpen we graag bij het vinden van de passie van onze gasten.

Thuis

voor veel mensen is thuis de plek, daar waar je woont, leeft en tegenwoordig ook veel werkt. Thuis is echter veel meer dan dat. De energizer ‘thuis’ gaat over thuiskomen bij jezelf. Thuis is een plek waar je meer mag ontspannen, waar veiligheid belangrijk is en waar een bepaalde mate van huislijkheid bijdraagt aan ons gevoel van geluk. Thuis is een plek die energie kan kosten en ons energie kan geven.

Voeding

Voeding is meer dan alleen het onderhoud van je lichaam. Eten geeft gezelligheid en verbinding. Eten kan stabiliteit en zelfvertrouwen geven. Je bent wat je verteerd. Jezelf voeden is daarom heel persoonlijk. Leo kiest daarom voor Puur en Onbewerkt voedsel en maken daarom duidelijke keuzes in het assortiment. In samenwerking met onze voedingsdeskundige hebben we hier als cateraar een aparte foodvisie voor opgesteld

 

Humor

Positief denken, humor en het vermogen om te relativeren hebben een sterke werking als het erom gaat stress te verminderen. Over de hele wereld wordt er door ieder volk gelachen. Dat is niet zonder reden. Als je jouw blijheid helemaal toe kunt laten, zal je lichaam daar direct positief op reageren. Je hebt zelf de sleutel in handen! We helpen je graag bij het vinden en het juist inzetten van deze krachtige mentale tools.

Ontspanning

Het belangrijkste en kostbaarste wat je heb in je leven is je leef-tijd! Er is geen verschil tussen werktijd en privétijd. Er is maar één tijd: jouw tijd! Doordat je de factor tijd steeds meer in hokjes bent gaan indelen, is er in je gedachten steeds minder tijd voor elk van de aandachtsgebieden van je leven. In feite zeg je dat je het moeilijk vindt om keuzes te maken. Alles is interessant en moet bovendien ook nog zo goed mogelijk worden uitgevoerd. Dit zal op den duur steeds meer spanning geven. Belangrijk is om te weten wat de juiste balans voor jou is.

Werkleven

Voor de meeste mensen is werk een dominante invulling van hun leven. Veel volwassenen besteden 35% en nog meer van hun dag aan werken. Werk kan een gevoel van zekerheid, tevredenheid, zelfvertrouwen en erkenning geven. Aan de andere kant kan werk ook een oorzaak zijn van stress, onveiligheid en mateloosheid. Weet, werkplezier bestaat. Creëer dat! Met energie naar je werk en ook met veel energie weer naar huis, dat zou de ideale balans moeten zijn als je het ons vraagt.

Sociale contacten

Sociaal en menselijk contact is belangrijke “mentale voeding’’ voor je lichaam. Uit tientallen wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat vitale mensen vaak een groot sociaal netwerk om zich heen hebben. Het onderhouden van sociale contacten brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo kan het positieve invloed hebben op je productiviteit, kan je leren van anderen en kan het ook bijdragen aan de energizer ‘zingeving’. Investeer jij genoeg tijd aan de mensen die er voor jou écht toe doen?

Slapen

Een goede slaap is essentieel voor lichamelijk en mentaal welzijn. Helaas komen slaapproblemen veel voor. Mensen lijden in meer of mindere mate aan slapeloosheid (insomnie). Dan is er sprake van een slaaptekort als gevolg van moeite met inslapen of niet kunnen doorslapen door ’s nachts wakker te blijven of ’s ochtends te vroeg wakker te worden. Ongeveer een derde van de mensen in westerse landen heeft er wel eens last van. Chronische slapeloosheid komt voor bij ongeveer 12%. Belangrijk om je daarom bewust te zijn van je slaap!

Zingeving

Wanneer de primaire levensbehoeften van de mens zijn bevredigd, ontstaat er de behoefte aan zingeving. Volgens de Piramide van Maslov zoeken mensen eerst voedsel, onderdak en veiligheid, waarna er behoefte bestaat aan sociale contacten en zingeving. Wat is jouw purpose in het leven?

Bewegen

Het kan je niet makkelijker gemaakt worden: een halfuur matige lichamelijke inspanning is al voldoende om je gezond en fit te houden. Toch worden veel mensen al moe bij de gedachte aan sporten. Ze komen moe thuis van hun werk en hebben dan absoluut geen behoefte meer om een trainingspak aan te trekken en vervolgens weer in de auto te stappen. Talloze onderzoeken geven aan dat lichamelijke activiteiten je motivatie en concentratievermogen stimuleren. Je zelfvertrouwen neemt aanzienlijk toe als je beter in je vel zit. Hierdoor ben je ook beter in staat om je dagelijkse werk goed te doen. Je voelt jezelf gewoon beter en positiever. Angst en stress nemen duidelijk af als je beweegt. Jaarlijks slikken ongeveer 800.000 mensen in Nederland antidepressiva, zoals Prozac. Het positieve effect van beweging op depressies is even groot als dat van psychotherapie in combinatie met deze medicijnen. En het heeft zelfs geen bijwerkingen! Het belang van bewegen is alleen daarom al duidelijk.

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.