IMPACT maken doen we zo!

Het gaat om jouw gezondheid, die van je collega's, maar ook die van de planeet!

Jouw gezondheid is heel belangrijk. Die van je collega’s ook. Maar… de gezondheid van onze planeet is minstens zo belangrijk! Deze wijze van denken vormt een onlosmakelijk onderdeel van onze gehele bedrijfsvoering.

In essentie is MVO een krachtig middel om de waarden en doelstellingen van onze lifestyle visie te ondersteunen. Het biedt een raamwerk voor ons en onze opdrachtgevers om bij te dragen aan het welzijn van mensen, gemeenschappen en het milieu, wat in lijn ligt met onze bredere visie die gericht is op een gezonde en duurzame levensstijl.

Wil jij ook duurzame bedrijfscatering?

CO2 Neutraal

Leo is zich ervan bewust dat onze dienstverlening CO2 uitstoot met zich mee brengt. De reisbewegingen van onze teamleden, overhead collega’s en onze leveranciers zorgen voor deze CO2 uitstoot. Wij hebben in kaart gebracht hoeveel kilometers er worden afgelegd door alle eerder genoemde stakeholders. Het aantal kilometers in zijn totaliteit komt neer op 1,2 miljoen kilometers per jaar. Wij hebben binnen deze berekening gebruikt gemaakt van het minst gunstige scenario om ervoor te zorgen dat we de maximale impact kunnen maken. Na het in kaart brengen van de CO2 impact zijn we op zoek gegaan naar de juiste partner om ervoor te zorgen dat we onze CO2 impact op de aarde kunnen compenseren. Wij zijn dan ook gestart met het initiatief Regreener. Wij planten elke maand 74 bomen om onze totale CO2 uitstoot volledig te compenseren.

Deze maand heeft Leo 714,95 KG eten van verspilling gered

0 M2
0 Liter
0 KG

Trots op onze samenwerking met Instock!

Door een deel van onze producten bij InstockMarket in te kopen maken we grote stappen om onze duurzaamheidsdoelen te behalen. InstockMarket biedt reststromen aan die normaal gesproken verspild worden. Denk hier aan overschotten of producten met een cosmetische afwijking. Dit heeft een enorme impact op de aarde, omdat bij verspilling ook alle energie, water, CO2-uitstoot en landgebruik verloren gaat die nodig waren voor de productie ervan. 1 kilogram gered eten staat tegenover de besparing van 2 a 3 kilogram CO2. Leo Catering verwacht in 2024 40.000 kilo aan eten te redden.

Keuze leveranciers

Keuze leveranciers – ons duurzaamheidsbeleid betekent: weloverwogen keuzes maken in producenten en producten. Wij laten onze keuzes zoveel mogelijk vallen op leveranciers die een goed ‘duurzaamheidsverhaal’ hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bedrijven als Gro Together die op circulaire wijze vegetarische producten vervaardigd op Oesterzwam basis. Of aan Weerribben Zuivel, die sinds de jaren 80 al biologisch gecertificeerd zijn en een samenwerkingsverband heeft met Vogelbescherming Nederland. Een derde voorbeeld is Alpro, die 100% plantaardige producten levert en de eiwittransitie daarmee bewust stimuleert. Nu zijn dit slechts 3 voorbeelden, maar in ons gehele assortiment bestaat voor 70% uit producten van leveranciers die ons inziens de juiste insteek hebben als het gaat om milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Van onze bedrijfskleding van gerecycled PET tot de (h)eerlijke eieren op het buffet. Bij Leo werken we zo veel mogelijk met duurzame producten, materialen en leveranciers"

Alle kleine beetjes helpen

Maandelijks doneren we een bedrag aan verschillende doelen die op een bepaalde manier aan ons verbonden zijn.

Een inclusieve toekomst: Leo's sociale impact in catering

Door ons in te zetten voor sociale return binnen de cateringsector, streven we ernaar om niet alleen zakelijk succes te behalen, maar ook een positieve impact te hebben op de gemeenschappen waarin we actief zijn. Binnen Leo streven we ernaar om een diverse en inclusieve werkplek te creëren door kansen te bieden aan mensen met verschillende achtergronden, waaronder mensen met een arbeidsbeperking, langdurig werklozen, en mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt. We investeren in opleiding en ontwikkeling van ons personeel, waardoor ze waardevolle vaardigheden en ervaring opdoen die hen niet alleen ten goede komen in hun huidige functie, maar ook in hun verdere loopbaan.

Onze groene partners:

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.