Bedrijfscatering: De bouwstenen van een gezondere werkomgeving.

In de voorgaande blog  hebben we besproken hoe bedrijfscatering een cruciale rol speelt in het bevorderen van goed werkgeverschap en het creëren van een positieve werksfeer. Nu is het tijd om dieper in te gaan op de specifieke aspecten van bedrijfscatering en hoe ze kunnen bijdragen aan een gezondere en productievere werkomgeving.

  1. Gezonde opties op het menu

Een van de eerste stappen naar een gezondere werkomgeving is ervoor zorgen dat de cateringopties gezond en uitgebalanceerd zijn. Denk aan kleurrijke groenten, magere eiwitten en volkoren granen. Het aanbieden van gevarieerde keuzes geeft werknemers de mogelijkheid om voedingsmiddelen te kiezen die passen bij hun individuele behoeften en smaakvoorkeuren. Want wat voor de een beter werkt qua gezondheid werkt voor de ander weer anders.

  1. Allergie- en dieetvriendelijke Alternatieven

Een inclusieve werkomgeving houdt ook rekening met diverse voedingsbehoeften, waaronder allergieën en dieetbeperkingen. Zorg ervoor dat het cateringaanbod opties bevat voor mensen met specifieke dieetvereisten, zoals glutenvrij, halal, veganistisch of vegetarisch.

  1. Interactieve voedingseducatie

Breng bewustwording over gezonde voeding naar een hoger niveau door interactieve voedingseducatie aan te bieden. Organiseer bijvoorbeeld workshops over wat voeding met je lichaam doet, voedingslabels lezen of voedingsmythes doorbreken. Dit vergroot niet alleen de kennis van werknemers, maar inspireert ook tot gezondere eetgewoonten.

Bij Leo doen we dit doormiddel van het plaatsen van signing in het bedrijfsrestaurant met handige weetjes, twee keer in het jaar delen we een lifestyle magazine uit en gedurende het jaar organiseren we themadagen waarbij we gezonde voedingsopties uitlichten en aanbieden.

  1. Flexibele eetruimtes voor samenwerking

Creëer eetruimtes die uitnodigen tot meer dan alleen eten. Flexibele en comfortabele eetplekken bevorderen informele gesprekken, teambuilding en samenwerking. Een inspirerende omgeving kan de creativiteit stimuleren en een positieve invloed hebben op de algehele bedrijfscultuur.

  1. Stimuleer pauzes en beweging

Bedrijfscatering kan ook een rol spelen in het aanmoedigen van pauzes en lichaamsbeweging. Overweeg gezonde snacks beschikbaar te stellen in de buurt van werkplekken en stimuleer korte wandelingen na de lunch. Een frisse neus halen en even bewegen kan de productiviteit en concentratie verhogen!

Enkele voorbeelden van hoe Leo gezonde snacks stimuleert op kantoor is Vitabites.

  1. Duurzaamheid als leidraad

Duurzaamheid in bedrijfscatering gaat verder dan alleen gezond eten. Overweeg duurzame verpakkingsmaterialen, lokaal geproduceerd voedsel en het verminderen van voedselverspilling. Een milieubewuste benadering draagt bij aan een bedrijfscultuur die waarde hecht aan verantwoordelijkheid.

Door zich te richten op deze facetten van bedrijfscatering legt een organisatie de fundamenten voor een gezondere en productievere werkomgeving. Leo catering helpt hier graag bij.

Benieuwd wat Leo voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!
Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.