Bewegen is leven!

Beweging is essentieel voor ons welzijn, en eigenlijk is het de levensadem zelf! Denk er maar eens over na: alles, zelfs dingen die solide en onveranderlijk lijken, zit vol met beweging. Zelfs wanneer je ze onder een elektronenmicroscoop bekijkt, zie je de constante activiteit van moleculen en atomen. Net zoals ons lichaam constant vernieuwt door cellen af te breken en weer op te bouwen. Wanneer je niet meegaat in deze natuurlijke stroom van bewegingen, kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan. Dat willen we natuurlijk niet, dus lees snel verder!

“Bewegen houdt ons lichaam jong, ongeacht onze leeftijd of fysieke conditie.”

Bewegen is Overal Mogelijk

Gelukkig is beweging overal mogelijk. Slechts een halfuur matige lichamelijke activiteit per dag kan al voldoende zijn om fit en gezond te blijven. En het mooie is dat je kunt kiezen uit verschillende activiteiten, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, tuinieren, of zelfs dansen! Het hoeft niet eens allemaal achter elkaar te zijn; je kunt het opsplitsen in kortere sessies. Een goed idee is om te wandelen in je lunchpauze. Vraag een Leo teamlid om Grab & Go verpakkingen en geniet van je lunch tijdens het wandelen in de zon!

De Drempels Overwinnen

Sommige mensen raken al vermoeid bij het idee van sporten. Ze komen uitgeput thuis van hun werk en hebben geen zin om naar de sportschool te gaan. Veelgehoorde excuses zijn: ‘Ik houd niet van sporten’, ‘Ik heb geen discipline’ of ‘Ik verveel me snel met één sport’. Maar weet je, beweging hoeft niet ingewikkeld te zijn! Het kan zo simpel zijn als dagelijks 30 minuten wandelen, dansen of wat tijd in de tuin doorbrengen. En als je echt te moe bent, probeer dan toch wat lichte beweging. Vaak voel je je na slechts 12 minuten al energieker. Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om in beweging te komen en het beste uit jezelf te halen!

Het verschil tussen bewegen en trainen? Klik hier!

Deze blog is geschreven met behulp van www.mindandhealth.nl

Benieuwd wat Leo voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!
Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.