Waarom is een gezonde lunch op het werk belangrijk?

Waarom een gezonde lunch op het werk zo belangrijk is?

Dat gezond eten goed is weten we allemaal, maar wat is de invloed van onze voedzame keuzes precies? Een gezonde lunch op het werk is belangrijk voor jou en je team. En wel hierom: een gezonde lunch zorgt voor een lager ziekteverzuim, betere werkprestaties en een hogere productiviteit.

  • Hogere productiviteit
  • Lager ziekteverzuim
  • Hogere werkprestaties

1. Het geeft energie voor de rest van de dag

Goed bezig! Productieve medewerkers hebben waarschijnlijk al de nodige taken kunnen afvinken. Maar ze hebben ook ‘s middags nog een aantal to-do’s te gaan. Met mogelijk een middagdip op komst, is het extra belangrijk dat ze hun energietank opnieuw volladen.

Een gezonde lunch op het werk is daarvoor de ideale brandstof. Een gezonde lunch op het werk zorgt voor de juiste balans én voldoende energie om nog een paar uur te knallen.

2. Een gezonde lunch op het werk verbetert je prestaties

Onderzoek bewijst het. Uit een studie van de Health Enhancement Research Organization blijkt dat gezonde lunches op het werk voor 25% betere werkprestaties zorgen. Je medewerkers gaan er beter door nadenken. Ook komen ze eerder op nieuwe creatieve ingevingen. Dát wil je als werkgever.

3. Lager ziekteverzuim

Werknemers met een gezonde levensstijl zijn veel minder vaak ziek dan werknemers die zich volstoppen met fastfood en ongezonde snacks. Onderaan de streep kost die ongezonde groep jou als werkgever veel geld. Ze hebben een hoger ziekteverzuim waardoor jij vervanging moet regelen of zelfs omzet mist.

Door te investeren in gezonde bedrijfslunches help je je werknemers betere keuzes te maken. Uit onderzoek van TNO en de Wageningen University blijkt dat je de kosten van gezonde catering al binnen een jaar terugverdient door een lager ziekteverzuim en beter functionerende medewerkers.

5 tips voor gezonde gewoontes op het werk

  • Een gezellige lunchplek maakt het voor werknemers aantrekkelijker om achter hun bureau vandaan te komen. 1 op de 5 Nederlanders eet hun lunch terwijl ze gewoon nog op hun werkplek zitten. Zo ontspan je minder goed en kom je niet los van je werk.
  • Gezonde snacks die in het zicht staan, zorgen ervoor dat medewerkers ook tussendoor iets verantwoords in hun mond stoppen. Wat in het zicht staat is aantrekkelijk. Zet die snoeppot dus weg en kies voor noten, gezonde repen of vers fruit.
  • Een koelkast en magnetron in de bedrijfskeuken maken het makkelijker om iets anders dan een boterham met kaas te eten. Een zelfgemaakte salade of gezonde curry bijvoorbeeld.
  • Een verzorgde lunch vol gezonde opties bespaart je werknemers tijd en moeite. Als je zelf niet over je lunch hoeft na te denken, is die gezonde optie in het bedrijfsrestaurant nog veel aantrekkelijker.
  • Gekoeld water of fruitwater maakt voldoende drinken een stuk aantrekkelijker. Zie hiervoor de extra services die Leo als cateraar kan aanbieden.

Met Leo staat elke dag een gezonde lunch klaar

Gezond zien eten doet gezond eten. Dát is waar Leo in gelooft. Daarom helpen wij je om gezonde lunches op het werk aan te bieden. Zo maak je gezond lunchen makkelijker, leuker en lekkerder. Dankzij ons flexibele cateringconcept is er altijd een optie die bij jouw bedrijf past. Van verse bereiding op locatie tot koelkasten met lunch to go. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw kantoor? Neem contact op.

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.