Bevorder Vitaliteit op Kantoor en Creëer een Gezonde Werkomgeving

Een gezonde levensstijl en vitaliteit zijn cruciaal, zowel op persoonlijk vlak als in de werkomgeving. Gelukkig is er een groeiende bewustwording van het belang van welzijn op de werkplek. Daarnaast helpen nationale weken zoals de vitaliteitsweek (25 sep tot 30 sep) bij aan de bewustwording rondom dit thema. Het is een mooie gelegenheid om medewerkers te stimuleren gezonde gewoontes aan te nemen en de algehele vitaliteit te bevorderen.

7 tips over hoe je de vitaliteit kunt bevorderen op kantoor

  1. Beweging aanmoedigen: Staand werken, korte wandelpauzes, en het organiseren van sportieve activiteiten tijdens de lunchpauze kunnen medewerkers in beweging krijgen en hun energieniveau verhogen.
  2. Ergonomische werkplekken: Zorg voor ergonomische stoelen en bureaus om lichamelijke klachten te verminderen en het comfort te verbeteren.
  3. Gezonde voeding: Het bedrijfsrestaurant kan een cruciale rol spelen. Tijdens de vitaliteitsweek bij Leo maken ze gebruik van de kleurenkaart. Deze kaart informeert medewerkers over de gezondheidsvoordelen van verschillende kleuren groenten en fruit. Het stimuleert hen om gevarieerd te eten en een “regenboog op hun bord” te creëren, zodat ze zeker weten dat ze de juiste vitamines binnenkrijgen.
  4. Mentale gezondheid: Organiseer workshops over stressbeheer en mindfulness om medewerkers te helpen omgaan met werk gerelateerde stress.
  5. Hydratatie: Moedig het drinken van voldoende water aan door waterdispensers te plaatsen en herbruikbare waterflessen te verstrekken. In bijna ieder bedrijfsrestaurant bieden we daarom gratis fruitwater aan. “Feel free to fill free!”
  6. Gezonde tussendoortjes: Bied gezonde snackopties aan in het bedrijfsrestaurant, ook voor zowel voor als na de lunchpauze. Zoals vers fruit, noten en yoghurt. Hier wordt bijna door al onze opdrachtgevers gebruik van gemaakt. Deze extra services blijven we daarom ook continue vernieuwen met nieuwe gezonde producten.
  7. Educatie en bewustwording: Organiseer lezingen en informatiesessies over gezondheidsonderwerpen zoals voeding, slaap en fitness. Zie hiervoor binnenkort meer informatie op onze website verschijnen!

Wat doet Leo tijdens de vitaliteitsweek?

Bij Leo is vitaliteit een integraal onderdeel van ons bedrijfscultuur. Tijdens de vitaliteitsweek maken ze gebruik van onze kleurenkaart om medewerkers bewust te maken van het belang van gevarieerde voeding. Dit is een slimme benadering, want elke kleur groente of fruit biedt unieke vitamines en voordelen voor de gezondheid. Door medewerkers aan te moedigen om een regenboog aan kleuren op hun bord te creëren, stimuleert Leo een gebalanceerde en gezonde voedingskeuze.

Kortom, het bevorderen van vitaliteit op kantoor is niet alleen goed voor de gezondheid van medewerkers, maar ook voor de productiviteit en het algemene welzijn op de werkvloer. Het is een investering in zowel de individuele medewerkers als het bedrijf als geheel, en het kan leiden tot een positieve en gezonde werkomgeving waar iedereen van profiteert.

Wil je weten hoe Leo bijdraagt aan het creëren van een positieve en gezonde werkomgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd wat Leo voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!
Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.