Ben jij al verspillingsvrij bezig?

Hoe verspillingsvrij ben jij?

Lees de tips in onze blog. Tevens dagen we je uit! Kom met jouw eigen ideeën en initiatieven om voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan. In onze vorige blog hadden we je al verteld dat het deze week ‘Verspillingsvrije week’ is. Een week waarin we extra aandacht besteden aan het tegengaan van voedselverspilling. En dat is natuurlijk iets dat Leo niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Daarom besteden we daar ruimschoots aandacht aan. Niet alleen hier ‘online’, maar ook op onze restaurant locaties.

 

Een kwart gooien we weg!

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er dus veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Dat is toch zonde? Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen!

Verspillingsvrij komt er in het kort op neer dat je niet meer koopt dan dat je consumeert. Beter voor je portemonnee en vooral dus: beter voor het milieu!

Enkele tips uitgelicht …

Via de site van ‘Samen tegen voedselverspilling’ wezen we je op handige tips en weetjes die je hier terug kunt vinden. Enkele lichten we er graag even uit:

  • Groente en fruit uit de vriezer zijn minstens zo gezond én veel langer houdbaar. Je haalt ook
                  makkelijk de juiste porties uit de vriezer. Zo maak je precies genoeg klaar en voorkom je
                  verspilling.
  • Heb je nog een restje melk of ander product wat al over de Tenminste Houdbaar Tot (THT)
                  datum is? Kijk, ruik en proef na de datum of het nog lekker is. Zo ja: dan kan je het prima
                  gebruiken.

 Verse kruiden invriezen? Jazeker! Snij de kruiden fijn en leg ze in een ijsklontjeshouder. Olie
              erbij, deksel op de houder en in de vriezer. De kruidenijsklontjes kun je gebruiken door ze in
              de pan te gooien.

Jouw eigen tips zijn meer dan welkom!

Nou is Leo best wel benieuwd of je nog wat aan die tips hebt gehad en horen we vooral ook heel erg graag hoe jij zélf omgaat met voedselverspilling.

Tips zijn dus altijd meer dan welkom! Want, hoe goed we ook ons best doen om derving zoveel mogelijk tegen te gaan (lukt aardig by te way!) en hoe leuk ons ‘Verspilmenietjes-corner’ initiatief (zie vorige blog) ook is: eerlijk is eerlijk: niemand is ooit te oud om te leren, ook Leo niet! We zijn dus reuze benieuwd naar jouw input.

Laat het ons weten via onze Socials!

https://www.linkedin.com/company/leo-bedrijfscatering

https://www.instagram.com/leocatering_/

 

Samen tegen voedselverspilling

De initiatiefnemer voor deze ‘Verspillingsvrije week’ is de organisatie ‘Samen tegen voedselverspilling’. En dat is nou precies wat er moet gebeuren. Want als we met z’n allen die voedselverspilling te lijf kunnen gaan, maken we hele grote sprongen naar een nét iets betere wereld. En dat willen we toch allemaal?

Benieuwd wat Leo voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!
Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.