[section bg_color=”rgb(255, 255, 255)”]
[row custom_width=”1550px” padding=”25px 25px 25px 25px”]
[col span__sm=”12″]
We genieten van het zomerse weer en vinden het heerlijk! Maar met dit warme weer begrijpen wij dat je natuurlijk helemaal geen zin hebt om uren in de keuken te staan, wij ook niet! Het liefst bereiden we zo snel mogelijk een heerlijke gezonde, lichte en frisse maaltijd die binnen +/- 10 minuten op tafel staat.
Daarom delen wij ter inspiratie een paar heerlijke, gezonde en goed vullende zomerse salades. Deze salades brengen verfrissing op je bord!
[/col]
[/row]
[row padding=”25px 25px 25px 25px”]
[col span=”5″ span__sm=”12″]
Mediterrane kikkererwtensalade (4p)
700 gramkikkererwten
2 komkommers
2 rode paprika
Bekertje cherry tomaatjes
140 gr rode ui
125 gram feta kaas
Dressing
Olijfolie
Azijn
Citroensap
Verse peterselie, fijn gesneden
Chili vlokken
Zout en peper
[/col]
[col span=”7″ span__sm=”12″]
[ux_image id=”4325″]
[/col]
[/row]
[row padding=”25px 25px 25px 25px”]
[col span__sm=”12″]
Hoe maak je het?
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken. Doe de kikkererwten in een kom. Snipper de ui en snijdt de komkommer en de paprika in blokjes en voeg ze bij de kikkererwten. Maak nu de dressing, hak de peterselie fijn en meng dit met de olijfolie, azijn, citroensap en Chili vlokken tot een dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de kikkererwtensalade en verkruimel tenslotte de feta over de salade.
Thaise komkommersalade (4p)
500 gramkomkommer
3 eetlepels vissaus of lichte sojasaus
3 eetlepels limoensap
3 eetlepels water
2 eetlepels suiker
1 grote verse rode Thaise (of Spaanse) peper, zonder de zaadjes, in reepjes
3 eetlepels sjalot ringetjes
1 bosje verse koriander
Hoe maak je het?
Halveer de ongeschilde (maar gewassen) komkommers in de lengte en verwijder de zaadjes meteen theelepel. Snijd de komkommer helften in dunne plakjes. Roer in een grote kom vissaus, limoensap, koriander, water en suiker door elkaar en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Voeg de komkommer, de rode peper en de sjalot toe en schep alles door elkaar. Laat de salade minstens 20 minuten rusten alvorens hem te serveren.
[/col]
[/row]
[row padding=”25px 25px 25px 25px”]
[col span=”5″ span__sm=”12″]
Italiaanse salade (2/3 p)
100 gr sla
250 gr cherry tomaatjes
2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
1 zakje mozzarella balletjes
4 plakken parmaham
Dressing:
1 eetlepel balsamico azijn
scheutje olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel citroensap
peper en zout
[/col]
[col span=”7″ span__sm=”12″]
[ux_image id=”4377″]
[/col]
[/row]
[row padding=”25px 25px 25px 25px”]
[col span__sm=”12″]
Hoe maak je het?
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de tomaatjes in tweeën. Mengde sla
met de Italiaanse dressing, tomaatjes en mozzarella balletje s. Scheur de parmaham in stukken en
verdeel over de Italiaanse salade samen met de pijnboompitten.
Frisse salade met tonijn (3 p)
100 gr Sla melange
150 gr Griekse olijven met kaas
85 gr Tonijnstukken in olie
125 gr cherry tomaatjes
Balsamico dressing
Parmigiano Reggiano
Hoe maak je het?
Meng de sla, Griekse olijven mix en tonijn op een schaal. Besprenkel met de balsamico dressing. Rasp de kaas grof over de salade. Tip: serveerde salade met geroosterde broodjes
[/col]
[/row]
[row padding=”25px 25px 25px 25px”]
[col span=”5″ span__sm=”12″]
Quinoa salade met avocado en tomaatjes (4p)
200 g quinoa
4 eetlepelscitroen- of limoensap
8 eetlepelsolijfolie
1 theelepelpikante paprikapoeder
2 gelepaprika’s, in kleine blokjes
2 rodepaprika’s, in kleine blokjes
2 kleineavocado’s
4 eetlepelsverse koriander of peterselie, fijngehakt
handje cherry tomaatje
[/col]
[col span=”7″ span__sm=”12″]
[ux_image id=”4379″]
[/col]
[/row]
[row padding=”25px 25px 25px 25px”]
[col span__sm=”12″]
Hoe maak je het?
Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa in een pan met water.
Klop in een kom 4 eetlepel citroen- of limoensap met de olijfolie, paprikapoeder, zout en vers gemalen peper
tot een dressing en schep de warme quinoa erdoor. Schep de paprikablokjes erdoor. Laat de salade afkoelen.
Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er citroen- of limoensap over tegen het
verkleuren.Schep de koriander door de quinoa-salade en schep de salade in een bord.Garneer met plakjes
avocado en cherry tomaatjes.
Venkelsalade met mango (4p)
Een grote venkel (of 2 kleintjes)
1 mango
1 avocado
1 broccoli
Granaatappel pitjes
1 komkommer
Sap van een limoen
Olijfolie,een flinke scheut extra virgin
Zout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
Snij de venkel in reepjes. Snij de mango en avocado in kleine blokjes. Meng alles ineen saladeschaal, doe de limoensap erover. Maak op smaak met zout, peper en olijfolie. Smullen maar!
Succes met het bereiden van de salades en geniet van het heerlijke weer!
[/col]
[/row]
[/section]