Wij doen mee met leefstijl!

De huidige maatregelen vanuit de overheid om het corona-virus eronder te krijgen zijn allemaal gericht op weerstand van buitenaf: mondkapjes, 1,5 meter afstand en niezen in je elleboog. Dit zijn maatregelen die vooral gericht zijn op de korte termijn. Nog belangrijker en als aanvulling op de huidige maatregelen, is het om je gezondheid van binnenuit te versterken. Om zo op lange termijn weerstand te kunnen bieden aan invloeden van buitenaf (zoals het corona-virus).

Wij doen mee met leefstijl!

Deze week verscheen er een prachtig pleidooi van Richard de Leth van OERsterk over het belang van een gezonde leefstijl als manier om je immuunsysteem te versterken. Leo zet zich al lange tijd in voor een gezonde leefstijl door het aanbieden van cateringoplossingen en extra services. Om het belang van een gezonde leefstijl nog maar eens aan te stippen delen we hier de belangrijkste inzichten uit het pleidooi van Richard.

VOEDING

Voeding heeft direct invloed op het functioneren van je immuunsysteem. Voeding kan je verzwakken of juist versterken.

  1. Vermijd suiker zoveel mogelijk. Suiker heeft invloed op de gezondheid van je darmbacteriën, die op hun beurt een belangrijke schakel zijn in het immuunsysteem. Kies voor onbewerkte verse producten, zo vermijd je toegevoegde geraffineerde suikers al voor een belangrijk deel.
  2. Eet meer groente. De vezels uit groente zijn juist de belangrijkste voedingsbron voor de goede darmbacteriën. Probeer bij elke maaltijd groente toe te voegen.

ONTSPANNING

Chronische stress verzwakt het immuunsysteem waardoor het niet adequaat kan optreden als het écht nodig is. Bijvoorbeeld om het Corona-virus het hoofd te bieden.

  1. Zorg voor voldoende slaap, minimaal 7,5 uur. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich en ontdoet het zich van afvalstoffen. Omdat je lichaam dan in rust is, is er meer energie over voor je immuunsysteem. Daarnaast worden tijdens de slaap bepaalde afweerstoffen geproduceerd. Op tijd naar bed dus!
  2. Zorg voor voldoende activiteiten waar je energie van krijgt en voldoende sociale contacten. Mensen zijn sociale wezens, eenzaamheid en sociale isolatie hebben een negatieve invloed op het immuunsysteem. Houd ondanks de maatregelen contact met de juiste mensen om je heen, al is het via Skype of Zoom.

BEWEGING

Inactiviteit is net zo schadelijk oor het immuunsysteem als slechte voeding of chronische stress.

  1. Beweeg buiten. Ons lichaam is ontworpen om te bewegen in de buitenlucht. Wandel elke dag minimaal een half uurtje buiten. Tijdens het wandelen komen er hormonen en andere stoffen vrij die het immuunsysteem ondersteunen.
  2. Investeer in je spierrekening. Als je gezond en vitaal oud wil worden moet je investeren in je spierrekening. We schreven er eerder al een blog over. Wat je niet gebruikt wordt afgebroken door je lichaam…bijvoorbeeld je spieren. Het onderbreken van langdurig stilzitten op een dag heeft meer effect dan de hele dag zitten en ’s avonds flink sporten.

Wat ga jij doen om je gezondheid en weerstand te versterken?

Leo helpt je graag met flexibele en creatieve catering oplossingen om ook in deze tijd goed voor je medewerkers te zorgen. Klik hier om te kijken wat Leo voor jouw bedrijf kan betekenen.

Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.