Zet de stap naar meer plantaardige voeding in het bedrijfsrestaurant

De supermarkt schappen liggen vol vleesvervangers en vegetarische gerechten kun je in ieder restaurant bestellen. Het aantal mensen dat vegetarisch eet, is de afgelopen 2 jaar met meer dan 150% gestegen. Ook het aantal flexitariërs – mensen die wel vlees en vis eten maar dit minimaal één keer per week bewust niet doen – neemt snel toe. In het blog Bedrijfscatering zonder vlees. Is dat de toekomst?’ schreven we hierover.

De komende jaren zal deze groep steeds groter vertegenwoordigd worden op de werkvloer. Ook binnen jouw bedrijf vraagt dit om een verandering. En dan vooral om een ander aanbod in het bedrijfsrestaurant.

Hoe goed speelt de bedrijfscatering op jouw kantoor hierop in? Hoe ga je om met weerstand van de werknemers die wel graag vlees eten? En hoe krijg je deze groep mee in de verandering?

Leo bedrijfscatering met minder vlees. 

Leo kan de bedrijfscatering waarin minder vlees wordt aangeboden invullen in verschillende pakketten. Van 100% plantaardig tot een comfortabele combinatie van 60% vegetarisch en 40% vlees; net wat past bij waar jullie op dit moment staan.

Energy food:                                                                                 

  • Gezonde keuze – 60% van het buffet
  • Schijf van 5
  • Vlees/vis – 40% van het buffet

Power food:

  • Gezonde keuze – 80%
  • Focus op onbewerkte, verse en vezelrijke producten
  • Vlees/vis – 20% van het buffet

Plant power:

  • Gezonde keuze – 80%
  • Zo veel mogelijk onbewerkt en huisgemaakt
  • Vlees/vis – 0%

Welke keuze past bij jullie bedrijf? En wat zouden jullie idealiter over een paar maanden of jaren aanbieden aan de medewerkers?

De eerste stap naar minder vlees in het bedrijfsrestaurant

De keuze die op dit moment de eerste stap is, is misschien anders dan de keuze waar je idealiter heen wilt met het aanbod in het bedrijfsrestaurant. Kleine stapjes zetten om zo het gewenste eindresultaat te behalen, vinden wij een heel goed idee.

Veranderingen roepen namelijk ook vaak weerstand op. In dit geval zou je de vleeseters tegen het zere been schoppen door alleen maar vegetarisch aanbod neer te zetten. Wanneer je iemand oplegt om te gaan veranderen doordat geen vlees eten wordt opgedrongen dan kan er irritatie vanuit de vleeseter volgen.

Leo bedrijfscatering bereikt gedragsverandering bij de vleeseter

Door kleine stapjes te zetten in de richting van het gewenste aanbod kunnen we stap voor stap de vleeseter meenemen.

Leo wil de gast altijd enthousiasmeren en niet irriteren wanneer hij in het bedrijfsrestaurant is. Daarom maken wij het vegetarische aanbod ontzettend aantrekkelijk. Zowel in smaak als uiterlijk. Hierdoor zal de vleeseter af en toe ongemerkt een vegetarische keuze maken en zich hierover verbazen. Een kleine stap in de richting van gedragsverandering is dan gezet!

 

Wil je nog meer informatie over ons aanbod? Neem dan direct contact met ons op! 0880078900

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.