Week Zonder Vlees en Zuivel. Wat doet dat nou met je lichaam?

Het is binnenkort De Week Zonder Vlees en Zuivel!

En dat komt uit, want dan kunnen we jou nu heel goed voorbereiden voor wat komen valt. Bij Leo brengen we deze week graag onder de aandacht. Naast dat het (te veel) eten van vlees een belastend effect heeft op ons milieu, is minder vlees eten ook goed voor je gezondheid!. Waarom? Dat leggen we jou haarfijn uit.

Voor het lichaam heeft het weinig tot geen vlees eten heel veel voordelen. Misschien dat je er wel al een keer van hebt gehoord en niks is ervan gelogen. Eigenlijk is vlees, en dan vooral rood vlees, helemaal niet zo gezond als dat we denken. Het is namelijk slechter verteerbaar voor de darmen en gezondheid. Helaas brengt het wat nadelen met zich mee. In plaats van de nadelen te benoemen, hebben wij alle voordelen op een rijtje gezet wanneer je stopt met het eten van rood vlees.

      • 10-15% minder kans op gezondheidsproblemen

      • Verkleint risico van hart- en vaatziektes.

      • Minder cholesterol

      • Verbetering van stofwisseling

      • Positieve verandering van de darmbacteriën/flora

      • Ontzuring

      • Verandering van smaak

      • Betere nachtrust

      • En misschien val je er ook nog van af!

    En dat is best een behoorlijk lijstje! Dat is ook exact waarom wij meedoen met de Week Zonder Vlees. Wij willen laten zien dat wij staan voor de gezondere keuzes en gezondheid van onze lunchgasten.

    Op onze locaties serveren we daarom vanaf maandag iedere dag een vegetarische special. Doe jij ook mee met deze week?

    Hierbij hebben wij alvast een recept klaarliggen voor jou om uit te proberen!

     

    Rijst met gegrilde groente en pinda’s

    Ingrediënten

        • 3 paprika’s (rood, geel, groen)

        • 1 courgette

        • 1 teentje knoflook

        • 2 eetlepels olijfolie

        • 1 eetlepel balsamicoazijn

        • 1 theelepel tijm

        • 150 gram zilvervliesrijst

        • 50 gram ongezouten pinda’s

      Materialen

          • Grillpan

        Bereiding

            1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen en de courgette in plakken.

            2. Pers het teentje knoflook boven een grote schaal uit.

            3. Klop er de olie, de azijn en de tijm door.

            4. Schep de groente erdoor en laat dit 15 minuten staan.

            5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

            6. Verwarm een grillpan of gril en gril hierop de groente gaar.

            7. Hak de pinda’s grof.

            8. Schep de groente en de pinda’s op de rijst.

          1.  

          1.  

          1.  

          1.  

          1.  

          Zoeken

          Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.