Nationale Pannenkoeken dag: Bananenpannenkoekjes met variatie

Op 17 maart is het nationale pannenkoekendag. Uiteraard kan je dus al raden wat er op het menu staat… pannenkoeken bakken!

Wanneer je op internet een recept hiervoor opzoekt, krijg je hoogstwaarschijnlijk een klassiek pannenkoekrecept. Super lekker natuurlijk, maar wat anders uitproberen is ook leuk en daar helpen wij jou graag bij; met overheerlijke bananenpannenkoekjes.

Super simpel om te maken en o zo lekker om te eten! Hier vind je verschillende variaties, zoals toppingen en extra ingrediënten die je kan toevoegen aan jouw bananenpannenkoekjes.

 

Basis ingrediënten: Beslag

1 Banaan

2 Eieren

2 el Havermout (optioneel)

Bananenpannekoekjes-nationalepannenkoekendag

 

Toevoegingen aan het beslag

2 tl Kaneel

Klein schuitje vanille extract

Handjevol Kokosrasp

 

Om in te bakken:

Zonnebloemolie

Kokosolie

Bakboter

Roomboter

 

Toppingen:

Blauwe bessen

Rood fruit

Plakjes banaan

Maple syrup

Honing

 

Instructies

Snij de banaan in stukjes om het vervolgens in een blender te stoppen. (Dit kan je ook als je de banaan in een kommetje legt en het prakt met een vork). Breek de eieren en voeg dit toe bij de banaan. Voeg daarna de optionele ingrediënten toe, zoals in de benodigdheden geschreven. Blend dit goed, tot een glad beslag. (Doe je dit in een kom, dan moet je goed roeren met een garde tot een glad beslag).

Gooi het beslag over naar een goede kan, zodat je dit gemakkelijk in de pan kan gieten. Pak een pan met een goede bodem laat het eerst goed warm worden. Doe daarna de olie of boter in de pan en wacht tot de olie of boter goed verhit is. Doe je er olie in, dan moet je goed opletten: De olie is warm wanneer er stoom vanaf komt. Giet je beslag in de pan, in kleine rondjes. Het beslag is wat dik, dus het is moeilijker om het beslag over de hele pan te spreiden. Doe dit dan ook vooral niet. Er kunnen ongeveer 2 á 3 kleine pannenkoekjes in één pan. Wacht een tijdje tot je de pannenkoek kan flippen. Het kan helpen om het met een spatel voorzichtig op te tillen en naar de onderkant te kijken. Is het licht bruin, dan flip je hem!

En als het goed is, heb je nu hele lekkere bananenpannenkoekjes. En vergeet het niet af te toppen met heerlijk fruit of honing.

Fijne nationale pannenkoeken dag!

Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.