De toegevoegde waarde van bedrijfscatering

Een goede werksfeer is belangrijker dan je denkt. Het heeft invloed op de intrinsieke motivatie van werknemers, de productiviteit en de algehele tevredenheid binnen de organisatie. Bedrijfscatering betekent daarin meer dan je denkt. Niet alleen door de gezonde voeding, maar als verbindende factor door het creëren van een ontmoetingsplek

Gezonde bedrijfscatering geeft energie voor de rest van de dag

Productieve medewerkers hebben waarschijnlijk al de nodige taken kunnen afvinken. Maar ze hebben ook ‘s middags nog een aantal to-do’s te gaan. Met mogelijk een middagdip op komst, is het extra belangrijk dat je je energietank opnieuw vollaadt.

Een gezonde lunch op het werk is daarvoor de ideale brandstof. Belangrijk is dat medewerkers niet te karig of ongezond eten, want dan hebben ze mogelijk na twee uur alweer last van de welbekende suikerdip. Niet fijn voor de medewerker, maar ook niet fijn voor de productiviteit op werk. Een gezonde lunch op het werk zorgt voor de juiste balans én voldoende energie om nog een paar uur te knallen.

Een gezonde lunch op het werk verbetert je prestaties

Onderzoek bewijst het. Uit een studie van de Health Enhancement Research Organization blijkt dat gezonde lunches op het werk voor 25% betere werkprestaties zorgen. Je medewerkers gaan er beter door nadenken. Ook komen ze eerder op nieuwe creatieve ingevingen. Als werkgever wil je dat uiteraard stimuleren.

Medewerkers zijn minder vaak ziek

Dat broodjes en salades gezonder zijn dan een patatje met, weten we allemaal. Van te vaak patatjes met eten kunnen medewerkers zelfs vaker ziek worden. Ongezond eten en leven is niet al te best voor het immuunsysteem en de conditie. Dat kost een werkgever dan weer veel geld en gedoe: je loopt omzet mis, moet vervanging regelen of moet werk een tijdje laten liggen.

Kortom: een goede reden om gezonde lunches op kantoor toegankelijk te maken. Als gezonde lunchkeuzes worden gestimuleerd, bevorderd dat een gezonde leefstijl binnen het team. Gezonde catering helpt daarbij. Wist je dat je de kosten voor gezonde catering zelfs binnen een jaar terugverdient door het lagere ziekteverzuim? Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University en de TNO.

Gezonde lunches op het werk maken productiever

Werknemers werken sneller en efficiënter met een gezonde lunch achter de kiezen. De productiviteit stijgt met maar liefst 20% als je medewerkers een voedzame lunch hebben gegeten. Ook dat blijkt uit onderzoek van de Health Enhancement Research Organisation.

Het werkt ontspannend

Zeg eens eerlijk: hoe vaak zie je jouw medewerkers achter hun computer eten? Maar liefst één op de vijf Nederlanders doet het. Door een cateringconcept te realiseren met gezonde lunches geef je mensen een extra reden om achter hun scherm vandaan te komen. En om met meer aandacht te eten dan wanneer je snel iets naar binnen snaait.

Dus: gezond én samen lunchen werkt ontspannend en helpt om los te komen van het werk. Het is bekend dat we beter op creatieve ideeën komen als je er even uit bent. Dus: nóg een reden om gezamenlijke en gezonde lunches op het werk te promoten.

 Samen gezond lunchen verbetert de teamspirit

Los van hoe gezond de lunch is, samen de tijd nemen om te lunchen is sowieso een goed idee. Het verbetert het onderlinge contact tussen collega’s. Ze raken met elkaar in gesprek over alledaagse onderwerpen in plaats van alleen over werk. Daardoor gaat de teamspirit erop vooruit, verbetert de samenwerking en leren collega’s zich van verschillende afdelingen kennen. Een fijne bijkomstigheid, maar iets wat ontzettend belangrijk is, juist in deze tijd.

Een echte ontmoetingsplek

Bijna iedere organisatie heeft te maken met hybride werken. Veel medewerkers werken volledig of een paar dagen in de week vanuit huis. Met een bedrijfsrestaurant creëer je een ontmoetingsplek waar je ook lekker kan eten en drinken. Met het toevoegen van extra services zoals een barista bar waar de lekkerste kopjes koffie worden gemaakt, kun je het bijna zien als het hart van de organisatie. Medewerkers vinden het fijn om naar kantoor te komen door alle extra voorzieningen die worden aangeboden.

Het bedrijfsrestaurant geeft werknemers de kans om te socializen met collega’s (van andere afdelingen). Iets wat vanuit huis natuurlijk minder goed lukt. Het socializen helpt bij een gevoel van verbondenheid met het bedrijf. Het gevolg? Een algehele toename van de motivatie en productiviteit van medewerkers. Medewerker werken bovendien meer samen en er ontstaan meer nieuwe ideeën.

Hoe ziet een gezonde lunch op het werk eruit?

Goed, gezond eten op kantoor is dus belangrijk. Maar wat is een gezonde lunch precies. Niet die frikandel speciaal. Wat dan wel?

  • Maak van je lunch een volwaardige maaltijd met bijvoorbeeld volkorenproducten, eiwitten en vitamines.
  • Eet voldoende, zodat je niet na een uur alweer een knorrende maag hebt.
  • Eet bij de lunch minimaal zo’n 50-75 gram groente. Meer mag altijd!
  • Gebruik volkoren producten, zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst of peulvruchten.
  • Zorg voor een gevarieerde maaltijd. Combineer bijvoorbeeld brood met soep of salade.
  • Varieer met je lunches. Eet niet elke dag hetzelfde.
  • Drink voldoende. Niet alleen bij de lunch overigens, ook gedurende de dag.
  • Gebruik niet te veel zout. Dat verhoogt de bloeddruk.
  • Neem de tijd voor de lunch. Eet niet achter de computer. Mensen die achter de computer lunchen, eten snel, waardoor ze eerder opnieuw (snack)trek krijgen.

 

Twijfel niet en vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Gezond zien eten doet gezond eten en eten brengt mensen samen. Dát is waar Leo in gelooft. Daarom helpen wij je om gezonde lunches op het werk aan te bieden en te stimuleren. Zo maak je gezond lunchen makkelijker, leuker en lekkerder. Dankzij ons flexibele cateringconcept is er altijd een optie die bij jouw bedrijf past. Van verse bereiding op locatie tot koelkasten met lunch to go. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw kantoor?

Benieuwd wat Leo voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!
Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.