Reinigen met bijproducten van de voedingsindustrie

Bij Leo bedrijfscatering kiezen we heel bewust de producten die we op onze cateringlocaties gebruiken. Ze moeten een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit van onze gasten of de wereld om ons heen. Deze keer zetten wij onze SURE reinigingsmiddelen, gemaakt van bijproducten uit de voedingsindustrie, in de spotlight.

Zo min mogelijk verspilling in de bedrijfscatering

Bij Leo houden we niet van verspilling. We proberen zo min mogelijk weg te gooien en alles van een product te gebruiken. Afval is namelijk niet altijd echt afval.  Met een beetje creativiteit kan veel afval nog hartstikke nuttig zijn. Een voorbeeld: eierschalen gooien wij niet meteen weg maar koken ze mee in de soep voor extra calcium!

Leo en Diversey vonden elkaar in de gedeelde visie op verspilling waardoor het een logische stap was om op alle cateringlocaties van Leo over te gaan op reinigingsmiddelen van SURE. SURE reinigingsmiddelen zijn namelijk gemaakt van reststromen en bijproducten van productieprocessen in de voedingsindustrie. Producten die anders weggegooid zouden worden krijgen via SURE een nieuwe waardevolle bestemming.

Agrarische bijproducten

SURE wordt vooral gemaakt van bijproducten uit de agrarische industrie. Denk hierbij aan suikerbieten, mais, stro, zemelen en kokos. Dit ‘afval’ vormt de basis voor de reinigingsmiddelen. Hieronder kun je schematisch zien hoe dit proces gaat.

100%veilig

SURE bestaat dus helemaal uit plantaardige ingrediënten. Er worden ook geen kunstmatige kleurstoffen, parfums, chloor of fosfor toegevoegd. Dat maakt de producten 100% biologisch afbreekbaar en 100% veilig voor onze gasten, medewerkers en het milieu.

Kijk voor meer informatie op de website van Diversey.

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.