Hybride werken en de bedrijfscultuur: red de sfeer met bedrijfslunches

Het creëren van een fijne werkomgeving is essentieel voor het succes van je bedrijf. Een bedrijfslunch en andere cateringservices spelen hier een belangrijke rol in. Maar hoe regel je die wanneer een groot deel van je werknemers thuiswerkt en wat zijn de voordelen van zo’n lunch? We bespreken het in deze blog.

Het effect van de coronacrisis op werkrelaties

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken volledig op z’n kop gezet. Werknemers hebben nu vaak de vrijheid om zowel thuis als op kantoor aan de slag te gaan. Deze nieuwe manier van werken wordt ook wel hybride werken genoemd. Ondanks dat veel werknemers erg blij zijn met hun nieuwe vrijheden, creëert het ook een afstand tussen personeel.

Als bedrijfseigenaar heb jij een cruciale rol in het in stand houden van de cultuur van je bedrijf. Naast borrels zijn er zat andere mogelijkheden om de teamspirit te verbeteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker hapje middageten? De lunchpauzes van je werknemers zijn dan het uitgelezen moment om hen samen te brengen en onderlinge werkrelaties te bevorderen.

Een leuke lunchpauze creëer je zo

Het effect dat bedrijfslunches en andere cateringservices hebben op werknemers is groter dan je denkt. Medewerkers leren elkaar kennen, er wordt een ​​sterkere bedrijfscultuur gecreëerd en de samenwerking tussen medewerkers wordt vergroot. Dit is vooral belangrijk als je kantoor meerdere locaties heeft of als je te maken hebt met veel thuiswerkers die elkaar nooit persoonlijk zien.

De kosten van bedrijfslunches wegen niet op tegen de voordelen die deze lunches met zich meebrengen. Het geld dat je hierin steekt, wordt namelijk vele malen terugverdiend in de waarde dat je bedrijf terugkrijgt.

De voordelen van bedrijfslunches en andere cateringservices

Wat zijn de voordelen van regelmatige bedrijfslunches en andere cateringservices dan precies? Werknemers krijgen de kans om te socializen met collega’s (van andere afdelingen). Dit helpt bij een gevoel van verbondenheid met het bedrijf. Het gevolg? Een algehele toename van de motivatie en productiviteit van medewerkers. Medewerker werken bovendien meer samen en er ontstaan meer nieuwe ideeën.

Dat klink natuurlijk allemaal geweldig. Maar hoe realiseer je zoiets in tijden van een coronacrisis waar iedereen onregelmatig op kantoor werkt? Ten eerste is het handig om een kantoorwerkrooster samen te stellen. Zo weet je precies wie waar zijn en wordt voedselverspilling voorkomen. Ten tweede is het zaak om je aan te melden bij een cateraar die met jou meedenkt en te allen tijde flexibel is. Leo kan je hier bij helpen.

Bij Leo staat flexibiliteit en het ontzorgen van de klant voorop. Op basis van jouw kantoorrooster bestel je per dag voor het aantal lunchgebruikers dat op kantoor aanwezig is. Bij ons begin je laagdrempelig met een Grab&Co koelkast vol verse maaltijden. Zo is iedereen voorzien en blijft er nooit eten over. Wel zo goed voor het milieu én jouw portemonnee!

Daarnaast bieden we ook mooie aanvullende services aan. Deze services dragen bij aan de beleving, verbinding en gezondheid van de medewerkers. Wat dacht je van een heerlijke fruitschaal bijvoorbeeld of een ander gezond tussendoortje? Zo stimuleer je de verbinding tussen je werknemers niet alleen tussen 12:00 en 13:00, maar ook daarbuiten!

 

 

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.