NIEUWE LOCATIE: AIRBUS DEFENCE AND SPACE!

En toen was daar plotseling Airbus Defence and Space, onze nieuwe catering locatie! Een prachtig, internationaal opererend ruimtevaartbedrijf dat zich richt op satellietnavigatie, communicatie, klimaatonderzoek en het permanent monitoren van de luchtkwaliteit. Er werken bij Airbus Defence and Space ongeveer 300 medewerkers en het is een ‘nazaat’ van de voormalige Nederlandse vliegtuigfabriek Fokker.

Airbus is gericht op de toekomst. En dat blijkt: want ze hebben voor hun kantoor in Leiden gekozen voor het spiksplinternieuwe Grab &Co concept van Leo. In het kort betekent dat: de productie van het gezonde assortiment vindt plaats in onze professionele productiekeuken en een Leo hostess verzorgt de hospitalityservice op de locatie van Airbus.

SCHAALBARE CATERING

De keuze van Airbus is een slimme zet! Vanwege de grote onzekerheden die Covid 19 helaas nog steeds veroorzaakt, kiest Airbus namelijk liever voor een partner die als geen ander door heeft dat catering ‘schaalbaar’ moet zijn. En dát is nou net wat wij te bieden hebben. Want met ons modulaire cateringconcept is op- en afschalen meer een vanzelfsprekendheid dan een uitdaging.

Gaan we weer toe naar normale kantoorbezettingen, dan schalen we bij Airbus op naar ‘fullscale catering’, compleet met restaurant en buffet. Nét zo makkelijk! Van Leo Pro naar Leo Premium zeg maar.

HOSPITALITY

Airbus had er natuurlijk voor kunnen kiezen om deze Grab &Co oplossing als volledige zelfbedieningservice in te zetten. De gast maakt dan een keuze uit het verse en overwegend gezonde assortiment, de sandwich of panini gaat eventueel in de Grab&Co grill en vervolgens wordt er afgerekend via de zelfbedieningskassa.

Maar, Airbus wilde daar toch een stuk hospitalitybeleving aan toevoegen. En dat is Wilma geworden. Wilma werkte al bij Airbus, in dienst van de vorige cateraar en Wilma wilden ze daar bij Airbus beslist niet kwijt. En Leo snapt dat volledig. Wilma is een ontzettend lieve gastvrouw en ze past in korte tijd al helemaal in het Leoteam. Een echte aanwinst voor Leo!

ASSORTIMENT

Grab &Co is een samenwerking tussen Leo en Telesuper en dat heeft zo zijn voordelen. Verse eigen gemaakte Leo producten worden afgewisseld met producten van Telesuper. Van een wrap kip tikka masala tot een panini gegrilde groente en van een verse soep tot een poké bowl en warme thaise noodles met garnalen en broccoli: wij zijn op deze wijze in staat om bij Airbus een mooi en compleet assortiment aan te bieden.

GRAB & GO? DAT IS TOCH VERPAKT ALLEMAAL?

Ja. Dat dat klopt. Vanuit hygiënische overwegingen zijn de producten met uiterste zorgvuldigheid (mono)verpakt. Maar, die verpakking voldoet bij ons wel aan de meest strenge milieueisen. De disposables zijn volledig biologisch afbreekbaar en ook werken we met melkplastic. De overige materialen, zelfs het Grab &Co meubilair zelf, is vervaardigd van hernieuwbare materialen.

OVER FLEXIBILITEIT GESPROKEN

We zeiden het al: Leo’s cateringoplossingen zijn zeer flexibel. Zo’n Grab &Co concept is al binnen twee weken operationeel realiseerbaar en zijn er in drie maten. S, M, L, X, XXL. Optioneel kan ook gekozen worden voor extra meubilair. Meer informatie hierover tref je hier

Ook qua prijssetting zijn er tal van mogelijkheden. In eerste instantie had Airbus gekozen om geen werkgeversbijdrage te hanteren. Zo zijn we daar ook van start gegaan, maar na dag 1 vond men de prijssetting toch niet helemaal optimaal. Men ging toch liever voor een werkgeversbijdrage van 30% op het gehele assortiment. Maar dan moeten er wel ‘even’ nieuwe prijskaartjes komen en de producten moeten ook nog ‘even’ aangepast worden in het afreken- en administratiesysteem.

Normaal een klusje van enkele dagen, maar door snel schakelen van het gehele Leoteam kon er op dag 2 al met deze nieuwe prijzen gewerkt worden.

KINK IN DE KABEL

Tijdens de opstart dag ging niet alles geheel vlekkeloos. Het afrekensysteem had er geen zin in. Uiteraard paniek alom, maar gelukkig bleek het eenvoudig op te lossen. We hadden letterlijk een kink in de aangelegde internetkabelverbinding. Gelukkig hebben we dat 2 minuten voor de start weten te verhelpen.

Het hele Leo Grab &Co concept is in de opstartweek bij Airbus met veel enthousiasme ontvangen. Het is voor ons fantastisch om voor zo’n mooi bedrijf te mogen cateren en onze nieuwste ontwikkelingen zo succesvol in de praktijk te mogen brengen.

Leo en Airbus: Zin in de toekomst!

Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.