Kantoor wordt ontmoetingsplek

Vorig jaar maart 2020 schakelde werkend Nederland in een razendsnel tempo massaal om naar het thuiswerken vanwege de coronacrisis. Keukentafels werden gebruikt als bureaus en ondanks dat het ongemakkelijk was in het begin, zijn we er vrijwel snel gewend aan geraakt. Het thuiswerken kreeg een plekje in ons leven en we merkten dat de meeste werknemers prima zelfstandig thuis konden werken. En hoe fijn het thuiswerken ook is, één ding kan het niet bieden: het sociale contact met collega’s, of terwijl een ontmoetingsplek!

Het nieuwe werken

Als we op dit moment kijken naar de voorspellingen, blijft thuiswerken een blijvertje. Ook wanneer we het virus onder controle hebben is de verwachting dat we meer thuis gaan werken. Volgens het Centraal Planbureau verschilt de verwachte toename in thuiswerken per sector. Bij de financiële en zakelijke dienstverlening en de overheid is de verwachte toename het sterkst. In de bouw, de horeca en de zorg is de verwachte toename beperkt.

Aan de andere kant is er ook een grote groep medewerkers die smachten om weer naar kantoor te kunnen. Ze missen het sociale contact met hun collega’s en een plek die privé en werk gescheiden van houden. Er zal een combinatie komen tussen enkele dagen naar kantoor en de rest thuis of ergens anders. Dat is eigenlijk ook hetgeen wat we op dit moment het meeste zien. Hoe dan ook is er verandering en doet het ‘nieuwe werken’ zijn intrede: het kantoor krijgt een andere functie.

Een gezellig kantoor: daar kan geen ‘Teams’ of ‘Zoom’ meeting tegenop.

Uiteindelijk blijft face-to-face contact wenselijk en wordt het kantoor dé plek waar mensen samen komen. Het wordt een ontmoetingsplek.  Een plek waar de mensen, jouw medewerkers, zich verbinden en verbonden gaan voelen met de organisatie. Iets wat heel belangrijk is en niet geheel onverstandig om daar goed over na te denken! En dat… dat is nog best lastig! Want wat verwachten de medewerkers van hun ontmoetingsplek? Hoe zorgen we ervoor dat de werknemers graag terugkomen naar kantoor?

Meer ruimte voor sociaal contact, creativiteit en brainstormsessies. Dat is belangrijk voor een ontmoetingsplek! Elkaar inspireren en verbinden staat centraal. Dat betekent dat er minder ruimte is voor werkplekken en de vaste werkplekken worden voor een grootdeel flexplekken. Uiteraard denkt Leo graag met je mee over de inrichting van deze ruimtes. Wist je dat er bijvoorbeeld een aantal factoren zijn die de creativiteit kunnen beïnvloeden? Kleurgebruik is bijvoorbeeld heel erg belangrijk. De kleur geel stimuleert de creativiteit.  Creëer daarom een speciale brainstormruimte, waar het brein van werknemers wordt geprikkeld.

Sfeer is dus erg bepalend op kantoor. Sfeervolle ontmoetingsruimtes nodigen uit tot ontmoeten en samenwerken. Wanneer een werknemer zich niet prettig voelt in een ruimte, heeft dat een negatief effect op zijn werkprestaties.

Voldoende faciliteiten: bedrijfscatering

Voldoende faciliteiten zoals een coffee corner, lunchfaciliteiten en ontspanningsruimtes maken het werken op kantoor een stuk fijner. Het inrichten van een hippe coffee corner, nodigt de werknemers uit om nog heel even te blijven hangen bij het koffieautomaat. Hierdoor stimuleer je het ontstaan van gesprekken en daarmee ook de creativiteit. “Er wordt ook niks voor niks gezegd dat bij de koffieautomaat de beste gesprekken ontstaan!” Uiteraard biedt Leo ook hiervoor een extra service aan namelijk: Leo’s Barista service. Hiermee tover je het koffiemoment om tot een waar genot!

Last but not least: de inrichting van het bedrijfsrestaurant.

Met een mooie lunchfaciliteit maak je de ontmoetingsplek compleet. Een gave ruimte waar de medewerkers kunnen genieten van een welverdiende lunch na een ochtend hard werken. Wel een gezonde lunch, om zo de middagdip te voorkomen! En uiteraard kun je ervoor kiezen dat een hospitality teamlid de gasten verwelkomt

Dat de invulling van de catering anders zal zijn dan voorheen en dat de rol van een bedrijfscateraar is veranderd, snappen we als geen ander. De maatschappij vraagt steeds meer om een veel flexibelere invulling van het begrip ‘bedrijfscatering’. We nemen niet altijd meer op vaste tijden pauze. We werken meer thuis of buiten de gebruikelijke kantooruren om. En áls de medewerkers naar kantoor komen willen ze in de watten worden gelegd en dat feestje willen wij ze maar al te graag geven!

Om beter op deze nieuwe dynamiek in te kunnen spelen en combinaties mogelijk te kunnen maken tussen catering, hospitatlity en overige facilitaire dienstverlening, heeft Leo een aantal cateringmodules ontwikkeld met een breed scala aan oplossingen en aanvullende services. Een paar aanvullende services: zoals de inrichting van de koffiecorner en de inrichting van kantoor hadden we al benoemd. We werken met diverse partners samen waarbij wij het hele proces graag uit handen nemen.

En uiteraard geldt dit ook voor de catering. Of je nou kiest voor Leo Premium, Leo Pro of Leo Go, wij doen er altijd alles aan om dag in en dag uit de catering zorg uit de handen van onze opdrachtgevers te nemen. Dit doen we door ons te verdiepen in onze opdrachtgevers en lunchgasten. Samen met jou kijken we naar welke cateringoplossing het beste bij jouw bedrijf past. We snappen dat jullie die invulling wellicht nog niet helemaal voor ogen hebben, maar daar helpen we jullie graag bij.

In een eerdere blog: GRAB &CO CATERING: WAT IS HET EN HOE WERKT HET, vertellen we meer over onze nieuwste cateringoplossing. Dit is een cateringoplossing die perfect past bij een ontmoetingsplek en de nieuwe vorm van werken.

Zijn jullie er klaar voor?

We hebben ons het afgelopen jaar kunnen voorbereiden op het nieuwe werken. We zijn er nog niet, maar doen hard ons best. Wij helpen je graag bij het creëren van de beste ontmoetingsplek voor jouw bedrijf!

Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.