Leo bedrijfscatering helpt Voedselbank Amsterdam

De bronafbeelding bekijkenLeo – Love Good Food helpt de Voedselbank in Amsterdam door kennis en ervaring vrijwillig in te zetten als bedrijfscateraar en materialen te doneren.

Voedselhulp, je zal het maar nodig hebben… Toch kan het maar zo gebeuren. Door een paar, vaak onvoorziene, tegenslagen kan het zomaar zijn dat je dagelijks besteedbaar inkomen plotseling niet meer toereikend is. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens.

De Voedselbank 

Gelukkig bestaat er zoiets als de Voedselbank. Dit is een organisatie die mensen met dergelijke financiële problemen helpt, door de verstrekking van voedselpakketten. Dit doen ze door samen te werken met bedrijven, instellingen, gemeentes en particulieren. Op deze manier zorgen ze er samen voor dat voedseloverschotten verdwijnen. Uiteraard ook dat het milieu minder wordt belast en het belangrijkste dat de mensen een maaltijd kunnen nuttigen.

Dag in en -uit staan er verschillende vrijwilligers klaar om wekelijks bijna 5000 (1788 kinderen) Amsterdammers te voorzien van een voedselpakket. De loods van Voedselbank Amsterdam is ook het Regionale Distributiecentrum van Noord-Holland. Zij zijn dus ook nog verantwoordelijk voor 67 andere uitgiftepunten.

Hulp is altijd welkom

Voor het uitdelen van al deze pakketten is de Voedselbank 100% afhankelijk van producenten, supermarkten & particulieren. Voedselbank Amsterdam kan op tal van vlakken extra hulp heel goed gebruiken. Ook jij/jouw bedrijf kan daar een steentje aan bijdragen. Hier vind je een overzicht van wat je kan doen.

Wij vinden het indrukwekkend hoe 30 tot 40 vrijwilligers daar dagelijks de lunchpakketten bereiden. Voor deze vrijwilligers wordt ook weer gezorgd. Van dinsdag tot en met donderdag staan er namelijk vrijwilligers die de lunch bereiden voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de Voedselbank. Leo vindt het mooi om te zien hoe iedereen elkaar steunt en wil daar ook een deel van uit maken.

Leo helpt in de keuken

We kunnen jou natuurlijk wel wijzen op dit mooie initiatief en vermelden dat je kan helpen, maar wij als maatschappelijk verantwoorde bedrijfscateraar die dagelijks bezig is met gezond eten zou dan toch zeker wel het voortouw moeten nemen. En dat hebben we gedaan! We zochten het voornamelijk in de ondersteuning van de vrijwilligers zelf.

In overleg met de Voedselbank mochten we de keuken in z’n geheel opnieuw inrichten en hebben alle items daar voorzien van de broodnodige hygiënische standaarden (zoals een correcte FIFO labeling die voldoet aan de strenge HACCP hygiëne normen). Temperatuurlijsten, schoonmaaklijsten, dagstickers; de keuken van de Voedselbank is nu helemaal up to date als het gaat om voedselveiligheid. Ook hebben wij de Voedselbank voorzien van divers nieuw keukenmateriaal en decoratie. Denk daarbij aan snijplanken, messen, servies, glaswerk, diverse keukentools en mooie platen voor aan de muur.

Ons Leo teamlid Mieke heeft 5 dagen meegedraaid met het team van Voedselbank om de cateringkennis en -ervaring die Leo in huis heeft belangeloos te delen. Efficiënter werken, creatiever zijn met producten, uitleg hygiëne etc. Vervolgens heeft een ander teamlid, Kanya, de Voedselbank nog voor een aantal weken extra begeleiding gegeven. Na alle hulp is de Voedselbank er nu klaar voor om op eigen been verder te gaan. Uiteraard reiken we waar nodig is onze helpende hand.

Wij vinden het heel erg fijn dat wij op deze manier ons steentje hebben kunnen bijdragen. Wil jij ook iets betekenen voor de Voedselbank? Twijfel dan niet, want ze kunnen je hulp wellicht goed gebruiken!

Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.