Zorgen voor vitaliteit bij medewerkers

Houd je medewerkers vitaal en verminder het verloop

Vitaliteit onder werknemers is al tijden een hot topic. Zitten is het nieuwe roken en gezond eten blijkt toch niet zo gemakkelijk met een drukke agenda. De vitaliteit van je werknemers heeft een groot effect op hun productiviteit en de resultaten van je bedrijf. Dus hoe stimuleer je een gezonde lifestyle op de werkvloer? We leggen het uit in deze blog.

Bewegen met die hap!

Vitaliteit is het tegenovergestelde van burn-out. Het heeft te maken met in het nu leven en een optimistische kijk op de toekomst. Het gevoel van vitaliteit is wat de meeste mensen uit hun baan willen halen. Hoewel dit gevoel van binnenuit moet komen, hebben externe factoren er ook invloed op. Wat dacht je bijvoorbeeld van jouw rol als werkgever? Wanneer jij goed voor je werknemers zorgt, wordt het gevoel van vitaliteit automatisch hoger.

Urenlang achter een bureau zitten is enorm slecht voor de vitaliteit en productiviteit van je werknemers. Zorg er dus voor dat je personeel regelmatig beweegt. Huur bijvoorbeeld een sportleraar in en organiseer elke woensdagmiddag een yoga-uurtje. Als je medewerkers niet zo sportief zijn, dan kun je hen ook aansporen om geregeld een rondje te lopen.

Bewegen is leuk. Maar je werknemers moeten ook eten. Investeer daarom in lekkere en gezonde bedrijfscatering, zodat de vitaliteit onder je personeel een boost krijgt!

Regel gezonde bedrijfscatering voor je werknemers

Voedsel bestaat niet alleen uit calorieën en voedingsstoffen; het is ook een signaal. Eten is een symbool van gastvrijheid en vrijgevigheid. Wanneer een bedrijf geen geld uitgeeft aan een fatsoenlijke bedrijfslunch, kunnen werknemers het gevoel krijgen dat het bedrijf niet om hen geeft. Dit leidt tot een hoger verloop. En een hoger verloop betekent hogere kosten en lagere bedrijfsresultaten. Yikes! Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Maar hoe regel je goede catering wanneer de helft van je werknemers onregelmatig thuiswerkt? In onze blog ‘Hybride werken en de bedrijfscultuur: red de sfeer met bedrijfslunches ’ gaan we hier uitgebreid op in. Bij Leo staat flexibiliteit voorop. Werken er vandaag maar 15 in plaats van 20 mensen op kantoor? Dan passen wij het aantal lunches aan. Zo bespaar jij geld en blijft er geen eten over!

Kies slim, kies Leo

Samen met Leo verhoog je met alle gemak de vitaliteit onder je werknemers. Onze lunches zijn namelijk niet alleen gezond, maar ook lekker! De gezondheid van je personeel wordt alleen gestimuleerd wanneer deze aantrekkelijk wordt gemaakt. Daarom vinden wij het enorm belangrijk om nooit in te leveren op smaak en bieden we verschillende cateringopties aan.

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op of lees meer over het belang van vitaliteit in onze whitepaper.

 

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.