Een inspirerende werkomgeving voor ultiem werkgeluk

Een inspirerende werkomgeving voor ultiem werkgeluk

Gelukkige medewerkers presteren beter, verzuimen minder en zijn loyaler naar werkgevers en klanten. Een inspirerende werkomgeving heeft grote invloed op dat werkgeluk. Logisch ook. Zou jij beter presteren in een grauwe, kleine ruimte met enkel een bureau en tl-verlichting of in een levendig kantoor met planten, goede verlichting en plekken om te ontmoeten? In deze blog delen we de factoren die bijdragen aan een creatieve werkplek.

Werk aan een goede akoestiek

Wie werkt in een levendige kantoortuin hoort gebel, gelach, voetstappen, een rinkelende telefoon, de deur die dichtslaat… Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met een beetje pech weerkaatsen de muren geluiden weer terug de ruimte in, waardoor alles dubbel zo hard binnenkomt. Het gevolg? Je personeel kan zich niet concentreren, is minder productief, ervaart stress en is sneller moe. Akoestiekoplossingen verbeteren de akoestiek in je ruimte en zorgen zo voor een inspirerende werkplek. Dat kan hem zitten in bepaald materiaalgebruik, of bijvoorbeeld in geluiddichte belhokjes.

Dit gebeurt er: je medewerkers zijn productiever en ervaren minder stress.

Haal de natuur in huis

De natuur zorgt voor ontspanning. Niet alleen een strandwandeling of een middag in het bos laten je tot rust komen. Een simpele plant of zelfs een afbeelding van een bos maken al rustig. Een creatieve werkplek kan dan ook niet zonder natuur. Werk met grote planten, kies voor een levensechte fotoprint van een natuurlandschap en gebruik natuurlijke materialen zoals hout.

Dit gebeurt er: je personeel heeft meer energie en voelt zich ontspannen.

Creëer ontmoetingsplekken

Het is verleidelijk om de hele dag achter je bureau te blijven tikken. Maar hoeveel nieuwe inspiratie krijg je dan? Een inspirerende werkplek hoort verschillende ontmoetingsplekken te hebben waar mensen met elkaar kunnen sparren. Collega’s uit verschillende teams delen ideeën, leren van elkaar, inspireren of verbinden simpelweg door een gezellig kletspraatje. Hallo creatieve werkomgeving!

Dit gebeurt er: collega’s verbinden, vinden inspiratie en werken meer samen.

Zorg voor plezier op de werkvloer

Skippyballen, gamekamers, glijbanen, een caravan om in te vergaderen, een meetingroom in een aquarium… Vergeleken met de grappige elementen die grote bedrijven als Google en Facebook op hun kantoren hebben, valt een pingpongtafel in het niet. Grappige elementen hebben positief effect op werkprestaties. Soms om even los te komen van werk, soms om gewoon even bij te glimlachen. Wat kun je doen?

  • Kies voor grappige bestickering
  • Geef je vergaderruimtes thema’s
  • Richt een gamekamer in
  • Organiseer een poolcompetitie
  • Hang schommels op

Tijdens een brainstorm met je medewerkers haal je ongetwijfeld genoeg ideeën op!

Dit gebeurt er: collega’s bouwen een band op en kunnen zich weer beter focussen.

Regel gezond en lekker eten

Samen lunchen in een levendige kantine, of snel die boterham naar binnen werken achter je bureau? Een inspirerende kantine met een vers aanbod eten en drinken stimuleert je medewerkers om pauze te nemen en samen te genieten van een lekkere lunch.

Dit gebeurt er: je medewerkers verbinden met elkaar en hebben hernieuwde energie en focus.

Zorg voor genoeg daglicht

Van werken in een bunker met tl-verlichting wordt niemand blij. Uit onderzoek blijkt dat voldoende daglicht zorgt voor productievere werknemers. Ga dus voor grote ramen, plaats ook zonwering en zet bureaus neer in de buurt van ramen.

Dit gebeurt er: je medewerkers zijn blijer, ervaren een goed dagritme, kunnen zich beter concentreren en krijgen meer vitamine D binnen.

Maak ontspanning mogelijk

Zonder voldoende ontspanning geen focus. Ontspanningsruimtes of loungeplekken nodigen uit om dat momentje rust echt te pakken. Zet een gezellige woonkamer met uitnodigende banken neer, maak een prikkelvrije ontspanruimte om yoga-oefeningen te doen of ga all out met een complete slaapplek voor powernaps.

Dit gebeurt er: je personeel ervaart rust en focus.

Leo zorgt voor een smakelijke en inspirerende werkomgeving

Een gezonde lunch verbetert jouw creatieve werkplek. Doe jij het nu nog met een karige kantine zonder verse opties? Wij denken graag mee over smakelijke catering die past bij jouw bedrijf. Ga voor een flexibele oplossing met lunch to go of laat onze medewerkers je lunch op locatie bereiden. Bekijk de mogelijkheden of plan meteen een brainstorm in.

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.