Verspillingsvrije week (11 t/m 17 september)

Vandaag is de start van de verspillingsvrije week!

In Nederland gooien we een kwart van ons eten weg. Doodzonde natuurlijk! Hoe krijgen we dát percentage drastisch omlaag? In deze week besteden we daar volop aandacht aan. Lees het allemaal in onze blog!

Deze gehele week staat in het teken van de verspillingsvrije week. Dat is hard nodig omdat we met elkaar nog steeds te veel voedsel weggooien. Ook al is Nederland is een welvarend land, moeten we ons bewust worden wat we allemaal weggooien. Wij als bedrijfscateraar sluiten ons hier graag bij aan.
 

Teveel

Zo kopen we doorgaans veel teveel. Teveel spullen die we eigenlijk niet echt nodig hebben en vooral ook: teveel voedsel. Waarom? Omdat het zo makkelijk is! Beter teveel dan te weinig, toch? Maar, al dat voedsel moet wel geproduceerd worden en daarbij hoort natuurlijk ook een extra belasting voor het milieu. Denk aan transport, waterverbruik en Co2 uitstoot. Als je het dan vervolgens (ongebruikt) weggooit is dat natuurlijk zonde!

De uitdaging

Vandaar dat we 1x per jaar een soort ‘wake-up call’ hebben: Verspillingsvrije week! Deze week is een initiatief van ‘Samen Tegen Voedselverspilling’. In deze week worden we uitgedaagd om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Dat is uiteindelijk niet alleen goed voor onze portemonnee, maar zeker ook goed voor onze planeet!

Verspilmenietjes

Er valt, zeker voor een bedrijfscateraar, veel winst te halen uit verspillingsvrij werken en vandaar dat dit ook bij Leo een hot item is. Momenteel zijn we bij diverse locaties bezig met het inrichten van een zg. ‘Verspilmenietjes – corner’. Want, hoe goed we ook ons best doen, van tijd tot tijd blijven we toch zitten met restproducten die, weliswaar nog helemaal goed zijn, maar niet meer te gebruiken zijn voor de volgende dag. Weggooien vinden we zonde en met zo’n Verspilmenietjes-corner lossen we dat probleem mooi op.

Wat je zelf kan doen

Wat kun jij nu zelf doen om je steentje bij te dragen aan de strijd tegen voedselverspilling?Samen tegen voedselverspilling heeft speciaal daarvoor een mooie site gemaakt, boordevol tips en weetjes over dit onderwerp. Er is zelfs een restjes receptenboekje te vinden met allerlei lekkere gerechten die je kunt maken van wat je nog (teveel) in je ijskast hebt liggen. Je treft de site hier aan.

Het zal je niet verbazen dat Leo dit initiatief van harte ondersteunt en deze week zullen we daar dan ook op al onze locaties veel aandacht aan besteden.

Altijd!

Zoals eerder gezegd: ‘Zie deze Verspillingsvrije week’ als een wake-up call voor ons allemaal. Verspillingsvrij zijn doe je bij voorkeur natuurlijk niet slechts 1 week, maar het hele jaar door. Als iedereen daaraan mee zou doen dan besparen we zowel onze portemonnee en ons milieu op een supertoffe manier.

Benieuwd wat Leo voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!
Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.