5 trends in de bedrijfscatering

De wereld van bedrijfscatering blijft continu veranderen. Nieuwe trends en ontwikkelingen ontstaan en beïnvloeden de cateringwereld. De vijf grootste trends in de bedrijfscatering op dit moment worden in deze blog toegelicht.

  1. Ghost kitchens

Ghost Kitchens zijn productiekeukens gelinkt aan een website of afhaal- en bezorgservice. Het voordeel van een Ghost Kitchen is dat het een flexibel concept is. Er is maar één productiekeuken nodig waarmee verschillende bedrijfsrestaurants en bezorgmaaltijden van voorzien kunnenworden. Ook kan, om kosten te besparen, de productiekeuken gedeeld worden met andere bedrijven. Door het thuiswerken is een bedrijfsrestaurant niet altijd meer nodig in alle kantoren. Met een Ghost kitchen kan het kantoorpersoneel als nog genieten van een lekkere maaltijd, alleen wordt deze door het cateringbedrijf bereid in de Ghost kitchen en vervolgens bij het kantoor afgeleverd.

  1. Onbemande catering

Door het vele thuiswerken en de verminderde hoeveelheid medewerkers op kantoor is er een nieuwe vorm van catering ontstaan. Namelijk, onbemande catering. Vaak vertaald naar een grab & go vorm. Denk hierbij aan een onbemande food markt, vendingmachine of een koelkast, met een breed assortiment waarbij er betaald wordt via zelfscan kassa’s of een app. Dit is een handige oplossing voor bedrijven die hun medewerkers 24/7 eten en drinken willen aanbieden, maar door het thuiswerken geen vast cateringpersoneel willen neerzetten. Onbemande catering is daarnaast een coronaproof oplossingen omdat alle producten voorverpakt zijn en er contactloos betaald wordt.

Een voorbeeld van een onbemande cateringoplossing is de Leo Go module. Lees hier meer over deze onbemande cateringoplossing

leo-go-koelkast-bedrijfscatering

  1. Bewust eten

Mensen zijn zich meer bewust over de herkomst van de gerechten die ze eten. Het verhaal achter het product is belangrijk en klanten zijn bereid om daar meer voor te betalen. De keus voor duurzaam, lokale en biologisch verantwoorde producten wordt steeds vaker gemaakt. Ook het tegen gaan van voedselverspilling is een populair onderwerp. Circulaire catering wordt in de toekomst misschien wel onmisbaar. Bij Leo zit bewust en gezond eten in het DNA. Met onze code groen staan we voor de gezondheid en vitaliteit van medewerker. Dit zie je terug in het assortiment van diverse soorten lunches.

  1. Clockless eating

Eten buiten de “normale” openingstijden van bedrijfsrestaurants wordt steeds gangbaarder met name door de komst van onbemande cateringoplossingen. Vooral millennials willen zelf hun eetmoment bepalen, dit wordt Clockless Eating genoemd. Van de standaard ontbijt-lunch-diner eetmomenten wordt er vaak opgeschaald naar 6 eetmomenten per dag. Dit heeft te maken met de vervaging van de scheidslijn tussen werk en privé. Millennials zijn de hele dag op stap en door de opkomst van online werken zijn ze overal beschikbaar, waardoor de standaard eetmomenten niet altijd meer haalbaal zijn. Ook wij bij Leo maken Clockless Eating mogelijk. Wil je weten hoe wij dat doen? Bekijk dan hier onze Leo Go module.

  1. Hotelification

Het bedrijfsrestaurant krijgt naast een plek om te eten en drinken ook een functie als ontmoetingsplek. Gasten zijn bereid meer te betalen voor een goede service, waardoor de verwachtingen van het bedrijfsrestaurant ook hoger worden. Er vind een heuse “hotelification” plaats. Fusering van horeca concepten met bedrijfscatering is een ontwikkeling waarvan verwacht wordt dat deze in de nabije toekomst plaats gaat vinden.

 

logo - Leo - Love Good Food

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.