10 tips om bij te dragen aan vitale medewerkers

In de vorige blog hebben we uitgelegd waarom vitale medewerkers van belang zijn voor een organisatie. In deze blog geven we daarom enkele tips om op de werkvloer bij te dragen aan vitaliteit. Deze tips zijn geschikt voor zowel werkgevers als medewerkers.

 

Zittend aan je bureau of aan de vergadertafel… Deze dagelijkse handelingen tijdens een kantoordag dragen natuurlijk niet positief bij aan vitale medewerkers. Gelukkig bestaan er enkele, simpele, tips om tijdens je werk actiever bezig te zijn.

Vitale werkgevers

  1. Werkgevers kunnen het goede voorbeeld geven door de indeling van de werkomgeving te veranderen. Verwijder stoelen op plaatsen waar veel wordt gebeld en vergaderd, plaats in plaats hiervan beweegbureaus of statafels. Het plaatsen van beweegbureaus vermindert de zittijd van een medewerker met tachtig minuten tot twee uur per dag.
  2. Moedig beweging aan door te investeren in een tafeltennistafel, tafelvoetbalspel of dartboard.
  3. Wees zelf een vitaal voorbeeld! Neem de trap, bel lopend, overleg staand of loop naar een collega in plaats van te bellen of mailen.
  4. Verzin een uitdagende challenge voor op de werkvloer. Wie loopt bijvoorbeeld de meeste trappen in een half uur? Of wie haalt de 10.000 stappen per dag. Hier staat eventueel een leuke, gezonde, beloning tegenover voor de meest vitale medewerker.
  5. Nudging! Positieve boodschappen werken immers beter dan een oordelende boodschap. Plak bijvoorbeeld stickers op de trap en bij de lift met het aantal kcal dat je verbrandt met traplopen. Of plak voetstapstickers op de vloer welke leiden naar de trap.

Vitale medewerkers

  1. Maak een ommetje tijdens of na de lunchpauze in plaats van direct terug te gaan naar je werkplek.
  2. Parkeer een stuk verder van je werk of ga met de fiets als de afstand dit toelaat.
  3. Neem de trap in plaats van de lift.
  4. Voeg beweging toe aan je agenda! Bijvoorbeeld door iedere dag een reminder aan te zetten en meerdere keer 10 minuten een stuk te wandelen, binnen of buiten het kantoor.
  5. Vergader wandelend. Onderzoek wijst uit dat wandel-vergaderingen bijdragen aan meer creativiteit en een hogere productiviteit. Zo maak je van jezelf een vitale medewerker!

Zoals je ziet, leiden kleine aanpassingen en toevoegingen aan je activiteiten op werk bij aan meer beweging. Wil je meer informatie over onderwerpen zoals vitaliteit op de werkvloer en gezonde voeding? Bekijk hier de Leo whitepaper welke dieper ingaat op het thema… je raadt het al, vitaliteit!

logo - Leo - Love Good Food

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.