Waarom zijn vitale medewerkers van belang

“Vitale medewerkers zorgen voor het succes van de organisatie” is een zin die in het bedrijfsleven vaak voorbij komt. Organisaties leggen de focus steeds meer op het belang van een gezonde leefstijl en vitaliteit. Maar waarom zijn vitale medewerkers zo belangrijk voor het slagen van een organisatie? In deze blog lees je waarom.

Wat is vitaliteit?

Een vitaal persoon heeft de kracht, wil en het vermogen om zijn leven op een positieve manier te leiden. Met daarbij genoeg motivatie en energie om productief en met plezier te leven en werken. Vitaliteit gaat dus over het hebben van energie, veerkracht, motivatie en gezond zijn in lichaam zowel als in geest. Maar het draait ook om emotionele, sociale, intellectuele en spirituele aspecten.

Vitale medewerkers

Wanneer een groot gedeelte van de medewerkers werkdruk ervaart, geen werkplezier heeft en energieloos is beïnvloed dit de werkprestaties en het verzuim wordt hoger. Medewerkers waarbij de vitaliteit laag is, zijn vaak energieloos, vermoeid en niet gemotiveerd om werkzaamheden uit te voeren. Een organisatie kan dus niet productief en effectief zijn zonder vitale medewerkers.

Vitale medewerkers zijn voor een organisatie belangrijk omdat een vitale medewerker ook wel een gelukkige medewerker is. Een medewerker die gelukkig is met haar werk draagt dit ook uit naar anderen. Waaronder naar klanten, wat bijdraagt aan een positief imago voor het bedrijf. Vitale medewerkers zijn energiek, gemotiveerd, creatief en veerkrachtig. Waardoor ze betrokken zijn bij de organisatie, ze langer kunnen doorwerken, betere prestaties afleveren en daardoor voorlopen op concurrenten.

Om vitale medewerkers te krijgen is het creëren van bewustzijn belangrijk. Communicatie en transparantie zijn manieren om medewerkers mee te nemen in het streven naar vitaliteit. Het opzetten van een strategie en lange-termijnplannen zorgt ervoor dat vitaliteit serieus genomen wordt en niet alleen een bevlieging van het management is. Door medewerkers bij deze strategie en plannen te betrekken is de kans groot dat ze enthousiast worden en blijven.

Teamwork and team success concept Free Vector

Kortom,

vitale medewerkers zijn belangrijk voor een organisatie omdat zonder vitale medewerkers er geen optimale prestaties geleverd kunnen worden.

 

Met deze blog wil Leo bewustzijn over vitaliteit creëren. Benieuwd hoe Leo nog meer kan bijdragen aan de vitaliteit van jouw medewerkers? Bekijk onze modules en kies de cateringoplossing die het beste bij jouw organisatie past!

In onze volgende blog krijg je 10 tips om bij te dragen aan vitale medewerkers.

 

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.