‘Top 5 opkomende trends in de bedrijfscatering: Een nieuwe smaakervaring op kantoor’

In de dynamische wereld van bedrijfscatering zijn voortdurende innovaties en het volgen van de nieuwste trends essentieel om succesvol te blijven. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat de cateringervaring op de werkplek niet alleen draait om het bieden van voedzaam voedsel, maar ook om het creëren van een aantrekkelijke en bevredigende culinaire beleving. Hier zijn enkele opkomende trends die de bedrijfscateringsector in beweging brengen en die een nieuwe smaakervaring op kantoor mogelijk maken.

Duurzaamheid en milieubewustzijn:

Duurzaamheid is een belangrijke trend die ook in de bedrijfscateringsector steeds prominenter wordt. Bedrijven streven ernaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en milieuvriendelijke praktijken te omarmen. Dit omvat het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, het verminderen van voedselverspilling, het bevorderen van recycling en het gebruik van composteerbare verpakkingen. Duurzaamheid wordt niet alleen gezien als een verantwoordelijkheid, maar ook als een waarde die bedrijven willen uitdragen naar hun werknemers.

Gezonde en gepersonaliseerde voeding:

Gezondheid en welzijn staan centraal in de hedendaagse levensstijl, en bedrijfscatering volgt deze trend op de voet. Werknemers willen gezonde voedingsopties die voldoen aan hun specifieke voedingsbehoeften en -voorkeuren. Cateringbedrijven spelen hierop in door een breed scala aan gezonde en evenwichtige maaltijden aan te bieden, inclusief vegetarische, veganistische, glutenvrije en lactosevrije opties. Bovendien bieden sommige bedrijven de mogelijkheid voor werknemers om hun maaltijden aan te passen en te personaliseren, zodat ze precies kunnen kiezen wat ze willen eten.

Wereldkeukens en smaakreizen:

Werknemers zijn steeds avontuurlijker en nieuwsgieriger naar internationale keukens en exotische smaken. Bedrijfscatering gaat verder dan traditionele gerechten en omarmt een breed scala aan wereldkeukens. Van Aziatische fusiongerechten tot Latijns-Amerikaanse smaken, werknemers kunnen genieten van een culinaire reis zonder het kantoor te verlaten. Door verschillende smaken en gerechten aan te bieden, stimuleert bedrijfscatering niet alleen de smaakpapillen, maar ook de culturele diversiteit en het begrip onder collega’s.

Zo organiseren we bij Leo meerdere keren in het jaar thema events waarbij het bedrijfsrestaurant wordt omgetoverd in Italiaanse of bijvoorbeeld Aziatische sferen.

Technologie en digitalisering:

Technologie speelt een steeds grotere rol in de bedrijfscateringsector. Cateringbedrijven maken gebruik van mobiele apps en online bestelsystemen om het bestelproces te stroomlijnen en het gemak voor werknemers te vergroten. Deze technologische vooruitgang maakt het mogelijk om snel en efficiënt maaltijden te bestellen, betalen en volgen. Bovendien kan technologie ook worden gebruikt voor het verzamelen van gegevens en het verkrijgen van inzicht in de voorkeuren en eetgewoonten van werknemers, wat kan leiden tot meer gepersonaliseerde cateringopties.

Ook kan technologie worden ingezet voor duurzaamheid. Hier heeft Leo onze zo genoemde impacttool voor. Dit is een online tool waarmee de CO2-impact wordt berekent van alle inkoopartikelen, volumes, recepturen en menu’s. In grafieken en infographics zie je precies welke productgroepen de grootste impact hebben. Dit inzicht is de eerste stap naar verduurzaming, want daarmee kunnen we gaan sturen op reductie. De monitor geeft inzicht in de totale impact en de impact per gast.

Beleving en interactie:

Bedrijven beseffen dat bedrijfscatering niet alleen draait om het voeden van werknemers, maar ook om het creëren van een unieke culinaire beleving. Dit kan zich uiten in live-kookstations waar werknemers de bereiding van hun maaltijden kunnen zien, interactieve workshops waar ze nieuwe kooktechnieken kunnen leren, of zelfs themadagen waarbij specifieke gerechten en culturen worden gevierd. Deze interactieve en ervaringsgerichte benadering versterkt niet alleen de betrokkenheid van werknemers, maar zorgt ook voor een gedenkwaardige en plezierige eetervaring op de werkplek.

Bedrijfscatering blijft evolueren om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften en verwachtingen van werknemers. Met de nadruk op duurzaamheid, gezondheid, diversiteit en technologie kunnen bedrijven een nieuwe smaakervaring op kantoor creëren die bijdraagt aan het welzijn, de tevredenheid en de productiviteit van hun werknemers.

Ontdek de toekomst van bedrijfscatering met Leo, jouw innovatieve partner die de nieuwste trends omarmt. Beleef een culinaire revolutie op kantoor met onze verrassende en smaakvolle cateringconcepten. Neem vandaag nog contact op met Leo en ervaar hoe wij jouw bedrijfscatering naar een hoger niveau tillen.

Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.