De geur van knoflook, hoe kom je er vanaf?

Knoflook is een heerlijke en gezonde smaakmaker,

knoflook

maar het kan inderdaad een sterke geur achterlaten in je adem en op je vingers. Gelukkig zijn er een aantal manieren om van deze geur af te komen.

 

Tips and tricks

Voor het verminderen van de knoflookgeur in je adem zijn er een aantal eenvoudige oplossingen. Kauw bijvoorbeeld op peterselie, munt of kardemomzaadjes om de geur te verminderen. Je kunt ook kauwgom of mintsnoepjes met pepermuntsmaak nemen. Ook kan je citroenwater of een kopje groene thee drinken, omdat deze zure dranken kunnen helpen de knoflookgeur in je mond te verminderen.

Om de geur van knoflook van je handen af te krijgen, kun je een aantal simpele trucjes toepassen. Wrijf je handen in met wat zout of bakpoeder en spoel ze daarna af met warm water en zeep. Of wrijf je handen in met wat citroensap en spoel ze vervolgens af met warm water. Je kunt ook gebruik maken van roestvrijstalen voorwerpen, zoals een lepel, mes of een stalen zeepje, om de knoflookgeur van je handen te verwijderen. Wrijf simpelweg het roestvrijstalen voorwerp tussen je handen terwijl je ze onder koud water houdt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de geur van knoflook niet helemaal kan worden geëlimineerd, maar met deze tips kan je het in ieder geval verminderen. En laten we wel wezen, een beetje knoflookgeur is een kleine prijs om te betalen voor de heerlijke smaak en gezondheidsvoordelen die knoflook biedt!

 

 

Wist je ook dat….

   • Er zijn meer dan 300 soorten knoflook, maar de meest voorkomende soorten zijn witte knoflook en paarse knoflook. De smaak van de verschillende soorten kan variëren van mild tot scherp.

   • In de middeleeuwen werd knoflook gebruikt als remedie tegen de pest. Het werd opgehangen in huizen om de lucht te zuiveren en de ziekte te voorkomen.

   • Knoflook kan gebruikt worden om insecten af te weren. Het wordt bijvoorbeeld in biologische tuinbouw gebruikt als natuurlijk insecticide.

   • Knoflook zijn gezonde voedingswaardes verliest wanneer je ze te lang bakt? Probeer ze eens wat later toe te voegen, in plaats van het begin.

   • Knoflook niet behoort tot de kruiden en specerijen?

  Klik hier voor een andere handige blog met tips!

  Quinoa is een superfood. Wat is het en wat zijn al de voordelen? Dat vind je in deze blog!
  Zoek

  Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.