DENK AAN JE HART: ELKE DAG!

Vandaag is 29 september: Internationale dag van het hart.

Ons lichaam is enorm complex. Er zitten duizenden onderdelen in die perfect met elkaar moeten samenwerken en onder normale omstandigheden gebeurt dat ook op sublieme wijze. Maar: zonder de ‘motor’ van ons lichaam: het hart, staat alles stil. Een vrij simpel gegeven toch?

Helaas: we staan er vaak niet genoeg bij stil. Vaak vergeten we namelijk goed voor ons lichaam te zorgen. We stressen teveel, we consumeren teveel suiker, zout en vet, eten te weinig vezels en we bewegen veel te weinig. Het gevolg is vaak een lichaam waarbij alles langzaam steeds minder goed met elkaar samenwerkt en een dosis overgewicht. Ons hart maakt overuren met alle kwalijke gevolgen van dien.

HART- EN VAATZIEKTEN

Wist je dat er in Nederland zo’n 1,5 miljoen mensen een chronische hart- of vaatziekten hebben? Dit zijn aandoeningen die ervoor zorgen dat het bloed niet goed door het lichaam gepompt kan worden. Dit kan gebeuren doordat het hart niet meer goed werkt, of doordat er bloedvaten vernauwd zijn.

Internationale dag van het hart is dus beslist geen overbodige luxe. Het herinnert ons er aan dat we echt voldoende aandacht moeten besteden aan een gezonde(re) levensstijl om al deze ellende zo veel mogelijk te voorkomen.

ELKE DAG ‘DAG VAN HET HART’

Wij vinden 1 dag per jaar niet genoeg. Bij Leo is het daarom eigenlijk elke dag ‘dag van het hart’. Daarom hebben we drie Food Modules ontwikkelt namelijk: Energy food, Power food en Plant power. Onze basis start bij Leo’s energy food waarbij wij garanderen dat 60% van ons aanbod gezond is. Het doel van onze Food Modules is glashelder: gezondere en energievollere lunchgasten! Producten worden niet uitgesloten, maar we proberen onze lunchgasten te stimuleren om toch voor de gezonde keuze te kiezen.

Of je het nu hebt over onze Grab & Go oplossing of over ons bedrijfsrestaurant: Je treft bij Leo een uitgekiend samenspel van lekkere, eerlijke en gevarieerde gerechten die gezond zijn voor lichaam en hart.

Dit assortiment is onlosmakelijk onderdeel van ons Code Groen vitaliteitsprogramma, waarbij we er alles aan doen om een gezondere levensstijl te stimuleren. Dit doen we niet alleen met gezond eten, maar ook met kennisdeling over gezond eten. Wat doet welk ingrediënt nou precies voor je lichaam? Wil je meer weten over code groen? Klik dan hier.

NIET BETUTTELEN EN VERBIEDEN

En zoals we net al zeiden, sluiten we geen producten buiten. Er is bij ons ook best nog wel eens plaats voor de iets minder gezonde, maar wel lekkere snack. Alleen: we bieden daar wel ruimschoots gezonde alternatieven tegenover. Aan jou de keus want we houden niet van betuttelen en verbieden, maar we maken die goede keus wel heel gemakkelijk voor je. Vandaar de naam ‘Code Groen’. We stimuleren en enthousiasmeren op onze restaurantlocaties doormiddel van leaflets, healt challenges, workshops, speciale gezondheidsthema’s en heldere, informatieve signing bij ons assortiment. Voor een gezonde dosis beweging zal je zelf moeten zorgen, maar met ons superlekkere aanbod helpen we je zeker in de goede richting!

Wil je meer weten over Leo – Love Good Food en Leo’s Code Groen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we leggen je het graag uit!

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.