Blue Monday

TREURNIS, NEERSLACHTIGHEID EN WEEMOED!

Ja mensen, het is weer zover. Vandaag leven we op de meest deprimerende dag van het jaar. Het is Blue Monday! Je voelt je down, je baalt en ziet het allemaal even niet meer zitten. Dat zeggen wij niet; dat schijnt de uitkomst te zijn van een wetenschappelijke formule. Je kan het nalezen op Wikipedia.

Maar, daar staat ook te lezen dat meneer Cliff Arnall, die deze depriformule bedacht heeft, daar ook behoorlijk veel kritiek op kreeg. Hij kon op dat moment natuurlijk ook nog niet weten dat er een cateraar als Leo opgericht zou worden waar het altijd leuk en gezellig toeven is. Een cateraar waarbij mensen echt centraal staan en waarbij zoveel mogelijk aan het welzijn van de gasten gedacht wordt. Een cateraar ook, die juist op zulke dagen graag nog iets extra’s doet om de vrolijkheid er in te blijven houden.

Boost Je Geluk Smoothie

Er kan dan wel een wetenschappelijke depriformule bestaan, wij zetten daar een andere formule tegenover. De Boost Je Geluk Smoothie-formule welteverstaan. Daar zitten allemaal dingen in die jou vrolijker maken!

 • Bijvoorbeeld banaan. Bananen bevatten de stof tryptofaan en dat is de grondstof voor serotonine dat een gevoel van tevredenheid en plezier geeft. Tryptofaan komt trouwens ook voor in onder andere dadels, tonijn, notenpasta en avocado.
 • Spinazie zit ook in de Leo’s Boost Je Geluk Smoothie. De vitaminen B9 en B12 in spinazie onderdrukken depressieve gevoelens. Altijd handig op Blue Monday toch?
 • Amandelen, die doen we er ook bij. Daar zitten veel aminozuren in die helpen bij het creëren van dopamine (het ‘gelukshormoon’) in de hersenen.

Of Cliff Arnall met zijn depriformule nou gelijk heeft of niet: onze Boost Je Geluk Smoothie-formule die op onze lunchlocaties vandaag ingezet gaat worden zal zeker helpen om de effecten van Blue Monday te

verzachten!

Heb je nog geen Leo op jouw werkplek? We doen niet moeilijk en geven je hierbij het recept. (Wel ook even aan je baas melden dat Leo als bedrijfscateraar een heel goed idee zou zijn natuurlijk!)

Voor 8 personen

 • 4 bananen
 • 500 gram kwark
 • 50 gram amandelen
 • 300 gram spinazie
 • 200 ml water
 • 6 takjes munt

Wat moet je doen?

 1. Doe de bananen samen met de magere kwark en amandelen in de blender of keukenmachine.
  2. Voeg al draaiend de spinazie, het water en de blaadjes van de munt toe.
  3. Mix tot een gladde smoothie.
  4. Voeg eventueel extra vocht toe om de smoothie wat dunner te maken.
  5. Serveer in kleine glazen.We wensen je veel vrolijkheid en plezier vandaag!
Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.