Bedrijfscatering zonder vlees: Is dat de toekomst?

De supermarkt schappen liggen vol vleesvervangers en vegetarische gerechten kun je in ieder restaurant bestellen. Het aantal mensen dat vegetarisch eet, is de afgelopen 2 jaar met meer dan 150% gegroeid. Ook het aantal flexitariërs – mensen die wel vlees en vis eten maar dit minimaal één keer per week bewust niet doen – neemt snel toe.

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een leven zonder of met minder vlees. De grootste verandering op dit gebied is te zien bij jongeren tussen 18 en 34 jaar.

De komende jaren gaat deze leeftijdsgroep steeds groter vertegenwoordigd worden op de werkvloer. Het is daarom van belang dat de werkgever zich gaat aanpassen naar de wensen van deze groep. En één van die wensen is dus eten met minder vlees. Om aan deze wens te voldoen kun je op kantoor de bedrijfscatering veranderen.

Flexitariërs gebruiken ook bedrijfscatering

Leo catering grab and go

46% van de Nederlanders eet dagelijks vlees of vis. Deze groep mensen wordt de afgelopen jaren steeds iets kleiner. De laatste jaren is de groep ‘vleeseters’ ingehaald door de groep  , die 48% van de Nederlanders betreft. De rest is verdeeld in 5% vegetariërs en 1% veganisten.

Vooral bij de groep jongeren tussen 18 en 34 jaar is de verschuiving naar minder vlees enorm groot.

Er zijn drie hoofdredenen waarom steeds meer mensen kiezen voor het eten van minder vlees.

  1. Duurzaamheid en het milieu
  2. Het bijdragen aan minder dierenleed
  3. De voordelen voor hun eigen gezondheid.

Deze redenen zijn voor de flexi- en vegetariër belangrijk bij het maken van hun eetkeuzes. En aangezien deze groep steeds groter wordt op de werkvloer zou dit ook voor jou als werkgever belangrijk moeten zijn bij het opstellen van je bedrijfsplannen en daarop aansluitend het kiezen van geschikte bedrijfscatering.

Bedrijfscatering aanpassen aan de nieuwe generatie

Dat de nieuwe generatie zich bewust is van minder vlees en de positieve effecten op hun eigen gezondheid is natuurlijk ontzettend fijn. Als je je bedenkt dat gezondere medewerkers vitaler zijn en dat die vitalere medewerkers minder vaak ziek zijn, beter presteren, minder stress hebben en blijer zijn mag je als werkgever in je handjes knijpen dat dit een bewuste keuze is van een steeds groter wordende groep mensen.

Als de medewerker het al belangrijk vindt én het is goed voor hun gezondheid en de werkprestaties, waarom zou je hier als werkgever dan niets mee doen? Tijd om de eetgewoontes op werk een beetje aan te passen én tijd om in gesprek te gaan met een bedrijfscateraar die inspeelt op deze veranderende.

Een bedrijfscateringassortiment met minder vlees

De nieuwe generatie wilt minder vlees eten. De werkgever profiteert hiervan doordat deze medewerkers gezonder worden en beter presteren. 1+1= 2. Dus waar wacht je nog op? Zullen we zorgen dat de bedrijfscatering een stap gaat zetten richting het volbrengen van de vraag van de nieuwe generatie en alle flexi- en vegetariërs?

Leo kan de bedrijfscatering met minder vlees invullen. In verschillende gradaties. Van 100% plantaardig tot een comfortabele combinatie van 60% vegetarisch en 40% vlees. Laten we samen in gesprek gaan over wat het beste past bij jouw werknemers.

Wil je zelf het eten van Leo ervaren? Vraag dan vandaag nog een gratis proeverij aan!

 

 

 

 

 

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.