Waarom is een gezonde lunch op het werk belangrijk? 6 redenen!

Waarom een gezonde lunch op het werk zo belangrijk is?

Het is tijd voor pauze én brandstof: de lunch. Hunkerend naar een frikandel en kroket zet je met enige tegenzin tóch je tanden in een groene salade. Want “dat is gezond”, zo heb je altijd gehoord. Good for you! Een gezonde lunch op het werk is belangrijk voor jou en je team. En wel hierom!

1. Het geeft energie voor de rest van de dag

Lekker bezig! Productieve medewerkers hebben waarschijnlijk al de nodige taken kunnen afvinken. Maar ze hebben ook ‘s middags nog een aantal to-do’s te gaan. Met mogelijk een middagdip op komst, is het extra belangrijk dat je je energietank opnieuw vollaadt.

Een gezonde lunch op het werk is daarvoor de ideale brandstof. Eet liever niet te karig of ongezond, want dan heb je mogelijk na twee uur alweer honger of kak je in achter je computer. De welbekende suikerdip dus. Niet wat je wilt! Een gezonde lunch op het werk zorgt voor de juiste balans én voldoende energie om nog een paar uur te knallen.

2. Een gezonde lunch op het werk verbetert je prestaties

Onderzoek bewijst het. Uit een studie van de Health Enhancement Research Organization blijkt dat gezonde lunches op het werk voor 25% betere werkprestaties zorgen. Je medewerkers gaan er beter door nadenken. Ook komen ze eerder op nieuwe creatieve ingevingen. Dát wil je als werkgever.

3. Medewerkers zijn minder vaak ziek

Dat broodjes en salades gezonder zijn dan een patatje met, weten we allemaal. Van te vaak patatjes met eten kunnen medewerkers zelfs vaker ziek worden. Ongezond eten en leven is niet al te best voor het immuunsysteem en de conditie. Dat kost jou als werkgever dan weer veel geld en gedoe: je loopt omzet mis, moet vervanging regelen of moet werk een tijdje laten liggen.

Kortom: een goede reden om gezonde lunches op kantoor toegankelijk te maken. Als jij gezonde lunchkeuzes stimuleert, bevorder je een gezonde leefstijl bij je team. Gezonde catering helpt daarbij. Wist je dat je de kosten voor gezonde catering zelfs binnen een jaar terugverdient door het lagere ziekteverzuim? Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University en de TNO.

 4. Gezonde lunches op het werk maken productiever

Werknemers werken sneller en efficiënter met een gezonde lunch achter de kiezen. De productiviteit stijgt met maar liefst 20% als je medewerkers een voedzame lunch hebben gegeten. Ook dat blijkt uit onderzoek van de Health Enhancement Research Organisation.

5. Het werkt ontspannend

Zeg eens eerlijk: hoe vaak zie je jouw medewerkers achter hun computer eten? Maar liefst één op de vijf Nederlanders doet het. Door een cateringconcept te realiseren met gezonde lunches geef je mensen een extra reden om achter hun scherm vandaan te komen. En om met meer aandacht te eten dan wanneer je fastfood snaait.

Dus: gezond én samen lunchen werkt ontspannend en helpt om los te komen van het werk. Het is bekend dat we beter op creatieve ideeën komen als je er even uit bent. Dus: nóg een reden om gezamenlijke en gezonde lunches op het werk te promoten.

 6. Samen gezond lunchen verbetert de teamspirit

Los van hoe gezond de lunch is, samen de tijd nemen om te lunchen is sowieso een goed idee. Het verbetert het onderlinge contact tussen collega’s. Ze raken met elkaar in gesprek over alledaagse onderwerpen in plaats van alleen over werk. Daardoor gaat de teamspirit erop vooruit, verbetert de samenwerking en leren je teamleden collega’s van verschillende afdelingen kennen. Een fijne bijkomstigheid!

 Hoe ziet een gezonde lunch op het werk eruit?

Goed, gezond eten op kantoor is dus belangrijk. Maar wat is een gezonde lunch precies. Niet die frikandel speciaal. Wat dan wel?

  • Maak van je lunch een volwaardige maaltijd met bijvoorbeeld volkorenproducten, eiwitten en vitamines.
  • Eet voldoende, zodat je niet na een uur alweer een knorrende maag hebt.
  • Eet bij de lunch minimaal zo’n 50-75 gram groente. Meer mag altijd.
  • Gebruik volkoren producten, zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst of peulvruchten.
  • Zorg voor een gevarieerde maaltijd. Combineer bijvoorbeeld brood met soep of salade.
  • Varieer met je lunches. Eet niet elke dag hetzelfde.
  • Drink voldoende. Niet alleen bij de lunch overigens, ook gedurende de dag.
  • Gebruik niet te veel zout. Dat verhoogt de bloeddruk.
  • Neem de tijd voor de lunch. Eet niet achter de computer. Mensen die achter de computer lunchen, eten snel, waardoor ze eerder opnieuw (snack)trek krijgen.

 Met Leo staat elke dag een gezonde lunch klaar

Gezond zien eten doet gezond eten. Dát is waar Leo in gelooft. Daarom helpen wij je om gezonde lunches op het werk aan te bieden. Zo maak je gezond lunchen makkelijker, leuker en lekkerder. Dankzij ons flexibele cateringconcept is er altijd een optie die bij jouw bedrijf past. Van verse bereiding op locatie tot koelkasten met lunch to go. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw kantoor? Neem contact op.

Search

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.