JCI zet zich in voor Oekraine en Leo draagt een steentje bij!

De inwoners van Oekraïne leven op dit moment in een noodsituatie. Hun leven staat letterlijk op zijn kop. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt en onze gedachten gaan uit naar alle mensen die het land ontvluchten voor de oorlog. Er vallen slachtoffers. Gezinnen die uit elkaar moeten. Mannen blijven achter en de vrouwen vluchten samen met de kinderen. Het is vreselijk wat zich afspeelt in Oekraine, maar tegelijkertijd ook heel bijzonder hoeveel hulp er wordt verleend door samen onze handen in één te slaan. In het hele land worden acties op touw gezet om spullen en geld op te halen voor Oekraïne.

JCI Nederland

We hebben contact opgezocht met Flevosap. Flevosap zit gevestigd in Biddinghuizen en zij hebben een deel van hun magazijn speciaal vrijgemaakt voor goederen die worden ingezameld door netwerkorganisatie JCI Nederland en helpt met hun transportwagens met het vervoeren van goederen. JCI is een wereldwijde netwerkorganisatie dat bestaat uit vrijwilligers die zich op dit moment inzetten voor Oekraïne. Vanuit JCI Nederland is het initiatief ontstaan om de benodigde middelen in te zamelen (denk hierbij aan medische hulpgoederen en hygiëne producten etc.) als hulp voor deze humanitaire ramp die meer dan 7 miljoen mensen raakt.

Duizenden goederen sorteren 

Sinds de start heeft JCI NL ingezet op het inzamelen, sorteren en klaarzetten van goederen op pallets, voordat deze op transport gaan. Dit helpt de ontvangers in de grensgebieden in het snel ontvangen en verdelen van de goederen. Zij kunnen zich dan focussen op andere belangrijke zaken. Ook voorkomen ze hiermee dat goederen op een grote stapel belanden en nooit uitgedeeld worden. Doordat ze constant contact houden met andere JCI Kamers en contactpersonen in Polen, Slowakije, Roemenië, Moldavië en Oekraine weten ze zeker dat de goederen op de juiste plaats terechtkomen.

Het sorteren van de goederen gebeurde vaak door de weeks in de avond of in de weekenden. Honderden pallets vol geladen met goederen van tandpasta tot aan spenen en blikkensoep zijn op transport gezet.

Vanuit Leo hebben we onze teamleden ook gevraagd om te helpen door een kaartje te schrijven. Een kaartje in de vorm van een steunbetuiging. Er kwamen een hoop kaartjes binnen. Lieve woorden kunnen mensen goed doen en ze kunnen daar kracht uit halen!

Streefbedrag gehaald!

Een ander onderdeel van de hulp aan Oekraïne, waar Leo een bijdrage aan heeft gedaan, is een inzamelingsactie van geld. De geld-donaties worden gebruikt om de goederen te transporteren naar de grensgebieden en/of voor het lokaal aanschaffen van hulpgoederen.

Omdat JCI niet is ingericht op het leveren van structurele ontwikkelingshulp, hebben ze ervoor gekozen om na het behalen van het streefbedrag van €25.000,- euro te stoppen met de inzamelingsactie. Afgelopen 20 maart was de laatste inzamelingsactie.

Wij willen JCI en Flevosap ontzettend bedanken voor hun inzet en wensen ze nog heel veel succes!

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.