Zo stimuleer je gezonde lunch op het werk

Zo stimuleer je gezonde lunch op het werk

De keuze tussen het zoveelste patatje en die voedzame salade is een belangrijke. En niet alleen voor de gezondheid. Werknemers die gezond eten, verzetten beter werk en zijn productiever. Hoe zit dat precies en hoe zorg je voor werknemers die gezonde keuzes maken?

De invloed van gezonde lunch op werk

Dat gezond eten goed is weten we allemaal, maar wat is de invloed van onze voedzame keuzes precies? Kort samengevat zorgt een gezonde lunch voor een lager ziekteverzuim, betere werkprestaties en een hogere productiviteit.

  • Lager ziekteverzuim
  • Hogere werkprestaties
  • Hogere productiviteit

Lager ziekteverzuim

Werknemers met een gezonde levensstijl zijn veel minder vaak ziek dan werknemers die zich volstoppen met fastfood en ongezonde snacks. Onderaan de streep kost die ongezonde groep jou als werkgever veel geld. Ze hebben een hoger ziekteverzuim waardoor jij vervanging moet regelen of zelfs omzet mist.

Door te investeren in gezonde bedrijfslunches help je je werknemers betere keuzes te maken. Uit onderzoek van TNO en de Wageningen University blijkt dat je de kosten van gezonde catering al binnen een jaar terugverdient door een lager ziekteverzuim en beter functionerende medewerkers.

Hogere werkprestaties

Gezonde werknemers presteren beter. Uit onderzoek van de Health Enhancement Research Organisation blijkt dat werkprestaties zelfs met 25% verhogen, wanneer er gezond gegeten wordt. Die lunch vol vitamines laat je personeel beter nadenken en zorgt voor nieuwe creatieve ideeën.

Hogere productiviteit

Een gezonde lunch op werk verhoogt de kwaliteit van het werk niet alleen. Werknemers gaan er ook veel sneller en efficiënter van werken. Zo concludeerde de Health Enhancement Research Organisation dat een gezonde lunch de productiviteit met maar liefst 20% verhoogt. Logisch ook. Van een voedzame maaltijd voel je je veel energieker dan van de zoveelste bak koolhydraten.

5 tips voor gezonde gewoontes op het werk

  • Een gezellige lunchplek maakt het voor werknemers aantrekkelijker om achter hun bureau vandaan te komen. 1 op de 5 Nederlanders eet hun lunch terwijl ze gewoon nog op hun werkplek zitten. Zo ontspan je minder goed en kom je niet los van je werk.
  • Gezonde snacks die in het zicht staan, zorgen ervoor dat medewerkers ook tussendoor iets verantwoords in hun mond stoppen. Wat in het zicht staat is aantrekkelijk. Zet die snoeppot dus weg en kies voor noten, gezonde repen of vers fruit.
  • Een koelkast en magnetron in de bedrijfskeuken maken het makkelijker om iets anders dan een boterham met kaas te eten. Een zelfgemaakte salade of gezonde curry bijvoorbeeld.
  • Een verzorgde lunch vol gezonde opties bespaart je werknemers tijd en moeite. Als je zelf niet over je lunch hoeft na te denken, is die gezonde optie in de kantine nog veel aantrekkelijker.
  • Gekoeld water of fruitwater maakt voldoende drinken een stuk aantrekkelijker.

Leo maakt een gezonde lunch op werk appeltje-eitje

Hoe makkelijker de gezonde keuze is, hoe aantrekkelijker hij wordt. Daarom regelt Leo de gezonde lunch die past bij jouw voorkeuren. Met een flexibel cateringconcept is alles mogelijk. Ga voor een 24/7 Grab &Co service of kies voor verse bereiding op locatie. Jij bepaalt wat er op het menu staat! Benieuwd wat er mogelijk is? Neem contact op.

 

Zoek

Laat hier je gegevens achter om een vrijblijvende offerte op maat te ontvangen voor jouw bedrijf.